Atenţionare de călătorie: Franța menţine STAREA DE URGENŢĂ până în ianuarie 2017Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că, urmare a atentatului din noaptea de 14 spre 15 iulie, de la Nisa, Parlamentul francez a adoptat definitiv un proiect de lege care prelungește starea de urgență cu 6 luni - până în ianuarie 2017.

Franta mentine STAREA DE URGENTA pana in ianuarie 2017
Franța menţine STAREA DE URGENŢĂ până în ianuarie 2017

''Starea de urgență permite autorităților franceze să interzică circulația persoanelor și să stabilească zone de protecție și securitate. De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate arealele urbane franceze. Aceste dispoziții permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporară a sălilor de spectacol și a locurilor de reuniuni publice, confiscarea armelor și posibilitatea de a efectua percheziții administrative'', informează un comunicat al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația ''Călătorește în siguranță'' (disponibilă gratuit în ''App Store'' și ''Google Play''), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Etichete: atentionare calatorie franta, Franţa, stare de urgenta franta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE