Atenţionare de călătorie pentru Austria: Până când vor fi organizate controale la frontierele ţăriiMinisterul Afacerilor Externe (MAE) a emis, miercuri după-amiază, o atenţionare de călătorie pentru Austria, după ce s-a prelungit măsura reintroducerii controalelor la frontierele cu Ungaria, Slovenia şi Italia.

Atentionare de calatorie in Austria, din cauza controalelor la granite
Atenționare de călătorie în Austria, din cauza controalelor la granițe
Foto: wikimedia.org

Potrivit MAE, pe teritoriul Republicii Austria, măsura reintroducerii controalelor la frontierele cu Ungaria, Slovenia şi Italia s-a prelungit până la data de 4 noiembrie 2015, în contextul măsurilor suplimentare luate de autoritățile locale de securizare a frontierei austriece și de instituire a unor măsuri restrictive în privința deplasării valului de migranți. Restricţiile respective au fost introduse după ce şi Republica Federală Germania a prelungit controalele la frontiera cu Austria.

Circulaţia rutieră se desfășoară normal, cu precizarea că, în anumite perioade ale zilei, apar întârzieri cu până la 20-30 minute.

Circulaţia feroviară către şi dinspre Bavaria, prin Gara Centrală Salzburg, rămâne suspendată, în ambele direcţii, din cauza măsurilor guvernamentale din Republica Federală Germania.

Având în vedere dinamica situației din teren, se recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Republica Austria să consulte paginile de Internet http://www.oeamtc.at/ (Clubul automobilistic austriac) şi www.mae.ro, pentru informaţii actualizate.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în „App Store" şi „Google Play"), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Etichete: atentionare de calatorie, Austria, controale, frontiera

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE