Atenţionare de călătorie pentru Croaţia: COD ROŞU de ninsoare, ploaie înghețată și poleiMinisterul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Republicii Croaţia că prognozele meteorologice locale indică o răcire bruscă a vremii, însoţită de ninsori abundente şi vânt.

Atentionare de calatorie pentru Croatia: COD ROSU de ninsoare, ploaie inghetata si polei
Atenţionare de călătorie pentru Croaţia: COD ROŞU de ninsoare, ploaie înghețată și polei

De astăzi, 5 ianuarie 2016, regiunea capitalei Zagreb, partea de est a ţării, la frontiera cu Republica Serbia, precum şi partea centrală – Karlovac şi Lika, se află sub avertizare meteorologică cod roşu de ninsoare, ploaie îngheţată şi polei. În zona adriatică a Dalmaţiei a fost anunţat cod galben de vânt puternic.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Republica Croaţia ca, înainte de a pleca la drum, să consulte paginile dedicate de Internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr, pentru informaţii actualizate. De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să îşi doteze corespunzător autovehiculele pentru circulație pe timp de iarnă, iar în situaţii de urgenţă apărute pe teritoriul croat pot apela numărul european unic de urgenţă 112.
Folosirea echipamentelor de iarnă, pe teritoriul Republicii Croaţia, este obligatorie în intervalul calendaristic 15 noiembrie şi 15 aprilie, indiferent de condiţiile atmosferice sau de tipul de vehicul rutier.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/HR-CroaCia.html, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreşte în siguranţă"(disponibilă gratuit în „App Store" şi „Google Play"), care oferă informații, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Etichete: atentionare calatori, cod rosu ninsoare, croația, ploaie inghetata, polei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h