ATENŢIONARE de călătorie: S-a actualizat lista ţărilor pentru care vaccinarea polio este obligatorieOrganizația Mondială a Sănătății (OMS) a actualizat lista cu țările pentru care se cere obligatoriu vaccinarea polio în urma evaluării situației internaționale cu privire la circulația acestui virus, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-o atenționare de călătorie emisă marți.

ATENTIONARE de calatorie: S-a actualizat lista tarilor pentru care vaccinarea polio este obligatorie
ATENŢIONARE de călătorie: S-a actualizat lista ţărilor pentru care vaccinarea polio este obligatorie

Potrivit sursei citate, aceste țări sunt: Afganistan, Camerun, Etiopia, Guineea Ecuatorială, Irak, Israel, Laos, Madagascar, Mali, Myanmar, Nigeria, Pakistan, Siria, Somalia și Ucraina.

"Pentru cetățenii români care călătoresc spre aceste țări și nu au fost vaccinați antipolio în ultimele 12 luni, vaccinarea se va face cu 4 săptămâni înaintea călătoriei sau, în cazuri de urgență, chiar înaintea acesteia. În acest sens, OMS și specialiștii structurilor de sănătate publică din domeniul de implementare a Regulamentului Sanitar Internațional — 2005, reiterează faptul că răspândirea polio-virusurilor (virusurilor poliomielitei) la nivel internațional constituie un risc și o Urgență de Sănătate Publică de Importanță Internațională", precizează MAE.

Ministerul amintește că vaccinarea persoanelor care călătoresc dinspre Afganistan, Nigeria, Pakistan și Somalia rămâne obligatorie, acestea neavând dreptul să părăsească teritoriul țărilor respective, indiferent de punctul de trecere frontieră (rutier, naval, aerian), fără documentele care să ateste vaccinarea antipolio.

"În caz contrar, autoritățile de frontieră ale acestor țări au dreptul să interzică părăsirea teritoriului. Pentru evitarea acestor situații, cetățenilor din țările respective, care solicită viza pentru România, li se va solicita carnetul internațional de vaccinări, în care este înregistrată efectuarea vaccinării", menționează sursa citată.

Etichete: mae, ţari vaccinare antipolio polio, vaccina polio, vaccinare antipolio, vaccinare obligatorie antipolio

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h