Atenţionare MAE: Stare de urgență, în Nepal, în urma cutremurelor de 7,9 si 7,2 grade pe RichterCUTREMUR NEPAL. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, duminică, o atenţionare de călătorie, valabilă pentru Nepal, ţară în care s-a decretat starea de urgenţă, în urma cutremurelor succesive de 7,9 si 7,2 grade pe scara Richter.

Atentionare MAE: Stare de urgenta, in Nepal, in urma cutremurelor de 7,9 si 7,2 grade pe Richter
Atenţionare MAE: Stare de urgență, în Nepal, în urma cutremurelor de 7,9 si 7,2 grade pe Richter
Foto: emsc-csem.org

CUTREMUR NEPAL. În Nepal este declarată stare de urgență, urmare seismelor succesive de 7,9 si 7,2 grade pe scara Richter, înregistrate la 25 si 26 aprilie 2015. Sunt afectate, în special, capitala Kathmandu şi orașul Phokara, unde se înregistrează numeroase victime şi importante pagube materiale, iar în zonele montane există pericolul unor avalanșe şi alunecări de teren. În localitățile menționate, este afectată major infrastructura de alimentare cu energie electrică şi cea de comunicații, precum şi rețeaua de Internet.

MAE le recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile care nu sunt necesare în Nepal şi în regiunile învecinate din India.

CUTREMUR NEPAL. Totodată, se reiterează faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Peste 3.200 de persoane şi-au pierdut viaţa în seismul de 7,9 grade pe Richter care a avut loc sâmbătă dimineaţă în Nepal.

CUTREMUR NEPALMinisterul român al Afacerilor Externe a anunţat că se ştie despre existenţa a 28 români în Nepal, printre care şi o echipă de alpinişti români, din care face parte şi alpinistul Alex Găvan, şi toţi sunt în afara oricărui pericol.

Etichete: atentionare de calatorie, atentionare MAE, CUTREMUR NEPAL, mae, Ministerul Afacerilor Externe, stare de urgență

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE