ATENŢIONARE METEO de ploi, vânt şi răcire a vremii, duminică. Zonele afectateMeteorologii anunţă că, duminică, vremea va fi diferită radical faţă de ziua precedentă când vor avea loc intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică şi scăderea temperaturii. 

ATENTIONARE METEO de ploi, vant si racire a vremii, duminica. Zonele afectate
ATENŢIONARE METEO de ploi, vânt şi răcire a vremii, duminică. Zonele afectate

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 01 aprilie, orele 06 - 23

Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului, ploi moderate cantitativ;

Pe parcursul zilei de duminică, în Muntenia, Dobrogea și Moldova vântul se va intensifica cu viteze de 45...55 km/h, temporar 60 km/h și vor fi intervale de timp în care va ploua, mai ales cu caracter de aversă și se vor semnala descărcări electrice. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. Vremea va fi în răcire față de sâmbătă, iar temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru prima zi de aprilie.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 31 martie, ora 09 – 01 aprilie, ora 23

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică, răcire accentuată duminică;

Începând din dimineața zilei de sâmbătă, 31 martie, în Banat, Crișana, Maramureș, apoi și în cea mai mare parte a Transilvaniei, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (31 martie/1 aprilie) local și în Oltenia vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...60 km/h, temporar 65...75 km/h. La munte, în special în Carpații Meridionali, la peste 1500 m altitudine, rafalele vor depăși 80...100 km/h.

În aceste regiuni, din a doua parte a zilei de sâmbătă, 31 martie, ploile vor fi în extindere și în intensificare, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă de 15...25 l/mp, iar în vest și nord-vest local 30...40 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice și vor fi condiții de grindină.

În zona montană, duminică, 1 aprilie ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar spre seară, în special în Carpații Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.

Etichete: cod galben de ploi, duminica 1 aprilie, ploaie, Vânt

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h