ATENŢIONĂRI METEO COD GALBEN de ploi, frig, lapoviţă şi ninsoare. HARTA zonelor afectateMeteorologii au anunţat că vremea se va schimba foarte mult începând de sâmbătă, în acest sens fiind emise mai multe avertizări COD GALBEN de ploi şi COD GALBEN de lapoviţă şi ninsoare, în mai multe zone din ţară. În plus, se va răci accentuat peste noapte. 

ATENTIONARI METEO COD GALBEN de ploi, frig, lapovita si ninsoare. HARTA zonelor afectate
ATENŢIONĂRI METEO COD GALBEN de ploi, frig, lapoviţă şi ninsoare. HARTA zonelor afectate

Avertizările meteorologilor vor începe de sâmbătă şi se vor extinde şi pentru ziua de duminică, după cum urmează:

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 martie, ora 14 – 18 martie, ora 08
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ;
Zone afectate: Maramureș, Crișana, Banat, vestul Transilvaniei, zona Carpaților Occidentali;

Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 17 martie, aria ploilor va cuprinde vestul și nord-vestul țării, precum și zonele montane aferente și se vor cumula cantităţi de apă local de peste 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. În a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în nord-vestul țării vor fi precipitații mixte și condiții de polei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în general de 50...55 km/h.

Notă: vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari, ce vor atinge 55...65 km/h, în cursul nopții în regiunile sud-estice; la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80...90 km/h.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 martie, ora 18 – 18 martie, ora 08
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, intensificări ale vântului;
Zone afectate: jumătatea de nord a Moldovei și zona Carpaților Orientali;

În jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50...55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea.

CITEŞTE ŞI 
VREMEA se schimbă radical. Revin NINSORILE şi scade drastic temperatura

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 18 martie, orele 08 – 23
Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată în aproape toate judeţele ţării, excepţie făcând cele din Vest. 

În intervalul menționat vor fi precipitații pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului.
În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp.
Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55...65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.
Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10...15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă până spre sfârşitul săptămânii viitoare, anunţă meteorologii. 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Etichete: alpovita, avertizari meteo, cod galben, ninsoare, ploi, racire vreme

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h