Aterizare ratată pe aeroportul din Cluj! Dialogul dintre comandant și turnul de controlUn avion al companiei Blue Air a ieşit de pe pistă în momentul aterizării pe aeroportul "Avram Iancu" din Cluj. La bordul aeronavei se aflau peste 100 de pasageri, plus membrii echipajului. Vă prezentm mai jos o parte din discuția dintre pilot și turnul de control, imediat după incident.  

Aterizare ratata pe aeroportul din Cluj! Dialogul dintre comandant si turnul de control
Aterizare ratată pe aeroportul din Cluj! Dialogul dintre comandant și turnul de control

Incident în această dimineață pe aeroportul din Cluj-Napoca. O aeronavă cu 116 pasageri la bord, care venea de la Bucureşti, a ratat aterizarea. O anchetă penală a fost deschisă pentru a se stabili cauzele acestui incident. Digi24  prezintă un fragment din dialogul purtat în această dimineaţă între pilotul avionului care a ieşit de pe pistă la aterizarea pe aeroportul din Cluj-Napoca şi turnul de control.

Pilot: Turnule, 9301 - tocmai am ieşit din pistă.
Turnul de control: Confirm. Bine aţi venit! Continuaţi spre Delta (n.r. altă pistă), către poziţia de îmbarcare.
Pilot: Nu m-aţi înţeles! Am ieşit din pistă.
Turnul de control: Sunt turnul, confirm, mulțumesc!
Pilot: Suntem ieșiți din pistă, nu s-a întâmplat nimic, suntem pe sol. Motoarele încă funcționează. Ne uităm la situație și pe urmă vom proceda la o evacuare.
Turnul de control: Sunt turnul, confirmăm, anunțăm imediat solul! O să vină imediat utilaje pentru asistență.
Turnul de control: Toate stațiile de la sol au fost anunțate, o să vină pentru asistență. Dacă puteți să comunicați, ați ieșit din pistă? Aveți avarii? Să știu ce să comunic la sol.
Pilot: Deci, am ieșit din pistă, pe partea dreaptă. Suntem în proces de oprire a motoarelor. Și din câte vedem, e posibil să fi atins cu motorul. Confirm, fără victime.
Turnul de control: Am confirmat pe partea dreaptă, am să comunic la sol. Confirm, fără victime, acum o să vină asistența. Am considerat pista ocupată, blocată, până se eliberează.
Pilot: Așteptăm o mașină de la dumneavoastră, de la pompieri, să evalueze situația de prin afară, pentru că noi nu vedem tot avionul. Momentan noi suntem bine, nu avem pericol de foc. Dacă îi vom evalua pe slide-uri (n.r. topogane) sau vom coborî pasagerii pe scări.
Turnul de control: Am confirmat, am vorbit cu dispecerul, prima mașină care a ajuns lângă dumneavoastră nu a observat daune ale aeronavei.

Directorul aeroportului spune că avionul nu mai avea combustibil şi că pilotul s-a grăbit să aterizeze deşi utilajele de deszăpezire curăţau pista de zăpadă. Reprezentanţii companiei aeriene îl contrazic şi dau vina pe turnul de control, care nu ar fi anunţat că sunt condiţii grele la Cluj-Napoca.

Etichete: aeroport, aterizare, Blue Air, Cluj, pilot, turn de control, zapada

0/1 COMENTARII
artiom
08 ian 10:32
+0
VOTURI
-0
Circ..insa un circ periculos care putea costa viata a peste 100 de oameni.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE