Atunci şi acum: Strada Trinităţii, înainte să fie înghiţită de Bulevardul Unirii FOTOStrada Trinităţii, o "victimă" mai puţin cunoscută a demolărilor comuniste pentru Bulevardul Unirii, apare în câteva imagini din anii 70. Fotografiile ne prezintă practic o altă lume, dacă e să le comparăm cu bucata de stradă rămasă astăzi, denumită Maximilian Popper.

Câteva imagini din anii 70, publicate pe bucharestunknown.blogspot.com, ne arată felul în care arăta o stradă din centrul Capitalei, înainte de buldozerele ceauşiste. Strada Trinităţii a fost parţial înghiţită de Bulevardul Unirii, iar porţiunea rămasă se numeşte, în prezent, strada Maximilian Popper.

1940:

Azi:

"Fotografiile datează aproximativ din 1977-1978, înainte de demolările anilor '80, experimentul urban care a însemnat dărâmarea arbitrară sub buldozere a mii de case, dispariţia de străzi întregi şi mai ales pierderea legăturii cu trecutul, reprezentată la nivelul cel mai perceptibil de patrimoniul construit.", explică Cristina Iosif, pe blogul citat.

Imaginile de mai jos sunt din colecţia lui Samuel Albuch:

În prezent, strada se prezintă astfel:

VEZI ŞI: Masina Timpului prin Bucureștiul care nu mai există. Cum arată ACUM zonele demolate GALERIE FOTO

Etichete: bucuresti anii 70, Bulevardul Unirii, strada trinitatii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE