Au apărut primele cârpeli în PARCUL DRUMUL TABEREI, la o lună de la redeschidere. FOTO&VIDEOPARCUL DRUMUL TABEREI. La aproximativ o lună de la redeschiderea oficială a Parcului Drumul Taberei, după aproape doi ani de lucrări de amenajare, au apărut şi problemele. Cele mai multe dintre acestea sunt de ordin estetic şi vizează îndeosebi calitatea lucrărilor aleilor din parc. Mai sunt însă probleme şi la sistemul de irigaţii dar şi în ceea ce priveşte amenajarea peisagistică. Într-un sector sufocat de lucrări la metrou, parcul Drumul Taberei ar putea reprezenta o oază de linişte, dacă picamerele de la serele exotice încă în construcţie şi cele de pe şantierul magistralei 5 nu ar săpa în permanenţă la doar câţiva paşi de parc. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. Deşi a fost redeschis în urmă cu aproximativ o lună, după doi ani de lucrări de amenajare, Parcul Drumul Taberei întâmpină în continuare destule probleme. Nemulţumirile locuitorilor din zonă vizează îndeosebi calitatea materialelor folosite la construcţia aleilor din parc care, pe anumite porţiuni, sunt deja deteriorate. Concret, pietricelele de pe jos au început deja să se desprindă, iar aleile să se decoperteze, îndeosebi la intrarea în parc unde se înregistrează şi cel mai mare trafic pietonal.

Între timp, porţiunile de piatră "sărite" au fost cârpite într-o altă nuanţă decât cea iniţială, lucrările de reparaţii fiind vizibile de la o distanţă considerabilă. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. De altfel, faptul că parcul Drumul Taberei a fost redeschis la repezeală, fără ca lucrările să fie într-adevăr finalizate şi, implicit recepţionate, aşa cum cere legislaţia, este demonstrat şi acum încă de la intrarea în parc unde tronează un şantier ce obligă vizitatorii să ocolească prin dreapta lucrările de reparaţii. 

CITEŞTE ŞI Parcul Drumul Taberei, REDESCHIS MAI REPEDE, după un miting de protest anunţat de Ştefan Florescu

Este loc de mai bine şi în ceea ce priveşte gestionarea sistemului de irigaţie din parc întrucât, în prezent, apa ajunge şi pe bănci, grăbind deteriorarea materialului lemnos, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. În plus, la fântânile cu apă potabilă, sistemul de scurgere nu funcţionează peste tot corespunzător şi se adună apă pe jos favorizând deteriorarea aleilor. 

VEZI AICI Cum a aprobat UE cel mai scump parc din București. Istoria serelor exotice din Parcul Drumul Taberei. 

Pentru construcţia acestui parc "prea metalic", după cum a fost apreciat de unii vizitatori, au fost defrişaţi mai mulţi copaci, cei plantaţi în loc fiind în stadiul de puiet deocamdată, aşa că în Parcul Drumul Taberei sunt acum prea multe zone fără umbră. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. Mai mult decât atât, chiar şi cei din pomii plantaţi nu s-au "prins" toţi, astfel că unii s-au uscat, cele mai multe astfel de exemple fiind în zona de pietre din jurul lacului. 

VEZI AICI Cum arăta Parcul Drumul Taberei înainte de modernizare: fotografii pentru nostalgici. 

Încă de la inaugurare, vizitatorii parcului au reclamat faptul că locurile de joacă pentru copii sunt insuficiente. Între timp, chiar şi în zona de sport pentru adulţi au început să dispară inelele de la coşurile de baschet. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. Cu toate că parcul ar trebui să reprezinte o oază de linişte în Sectorul 6 sufocat de lucrările la metrou, construcţia încă în desfăşurare a serelor exotice, plus şantierul magistralei 5 de metrou, nu fac tocmsai relaxantă vizita în Parcul Drumul Taberei din cauza zgomotului picamerelor. 

CITEŞTE ŞI Contract de 10,3 mil. lei pentru finalizarea SERELOR EXOTICE din Parcul Drumul Taberei. 

Multiple proteste pentru redeschiderea Parcului Drumul Taberei

PARCUL DRUMUL TABEREI. Parcul Drumul Taberei a fost redeschis publicului la sfârşitul lunii mai, cu o zi mai devreme decât anunţase iniţial Primăria Sectorului 6, tot atunci fiind programat şi un amplu miting de protest organizat de Fundaţia "Din Suflet, Pentru Suflet", condusă de Ştefan Florescu. Parcul a fost deschis fără a avea însă făcută recepţia finală a lucrărilor. 

După ce a stat doi ani închis, lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au fost finalizate, cu excepţia serelor exotice unde se lucrează şi acum, acestea urmând să fie gata la sfârşitul anului. 

Conform proiectului, există o zonare în sere pe tipuri de vegetaţie: continentală, sahariană şi tropicală. Acestea vor conţine plante specifice acestor zone. Din cele 10,4 hectare cât ocupă Parcul Drumul Taberei, suprafaţa spaţiului verde e de 67.150 mp (6,715 hectare), după ce au disparut toate unităţile comerciale din parc, inclusiv cele 3 mari restaurante cu terasele aferente. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. În parc există o singură pista de biciclete circulară cu o lungime de 1,6 km. În parc mai sunt amenajate două pavilioane de recreere pentru adulţi, o vale cu versanţi gazonaţi şi un pavilion pentru şahişti. În acest parc s-au mai amenajat şi un skatepark, pentru skateri şi rolleri, terenuri multisport, o scenă amplasată în interiorul lacului pentru concerte şi spectacole, care include şi gradene pentru spectatori, o zonă pentru câini, zone de fitness, o pasarelă pietonală belvedere, poduri pietonale şi o zonă de labirint. Şi fântâna din mijlocul lacului a fost modernizată. Aici s-au schimbat sistemul de iluminat arhitectural ambiental, pompele care creează jocul de apă şi sistemul de alimentare cu apă al fântânii, care a fost racordat la reţeaua de apă potabilă a oraşului.

75 milioane de lei pentru modernizarea Parcului Drumul Taberei 

PARCUL DRUMUL TABEREI. În parc sunt 7.000 metri liniari de sistem de irigaţii complet automatizat. Sistemul de irigaţii e pe bază de senzori, care opresc apa când plouă sau când se atinge un anumit nivel de umiditate în sol. Iluminatul aleilor din parc se face prin surse pe bază de leduri, iar iluminatul ambiental arhitectural, îngropat la cota 0, în spaţiul verde sau lângă aleile pietonale, pune în valoare anumite elemente de vegetaţie şi elemente arhitectonice din parc, informează administraţia locală. 

Lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au început în primăvara anului 2013. Atunci autoritățile promiteau redeschiderea parcului după aproape un an, adică în vara anului 2014, însă lucrările s-au prelungit până în această vară. 

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la peste 75 milioane de lei, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale.

Etichete: alei parcul drumul taberei, parcul Drumul Taberei, probleme parcul drumul taberei, santier parcul drumul taberei, Sectorul 6

0/8 COMENTARII
gabio
01 aug 16:22
+0
VOTURI
-0
Este o dezamagire totala,cel putin pentru mine, cunoscand configuratia lui anterioara.
S-au intrerupt inoportun alei (axa Dr Taberei-Poiana Muntelui, diagonala Moghioros-Dr Taberei). Care o fifosr rostul?
Traseele celor 2 poduri de la intrarea in parc de la Moghioros se pot accesa doar din afara parcului.
Aleea care pleaca de la podul de trecere dinspre peninsula spre Moghioros (cel de sub cel hobanat) are un traseu total neinspirat, obligandu-te la un ocol total inoportun.
Zona de promenada de pe dealul de langa gardul strandului este rezervata pistei de biciclisti.
Peisajul selenar, cu piatra, de jur imprejurul lacului este de un gust indoielnic.
Podul hobanat este in forma de arc de cerc in loc sa fie o sinusoida.
Fantana, n-am vazut-o inca functionand in toata splendoarea celor declarate de autoritati.
"Gradina botanica" nu se incadreaza intr-un areal atat de mic stirbind din parc o vasta bucata de spatiu verde.
Pavajul aleile deja sufera. Deja se curata stratul superior. daca de pe acum se intampla acest lucur oare vor rezista la un ciclu inghet-dezghet?
Mai trist este ca timp de 5 ani nu poate fi schimbat nimic intrucat finantarea s-a facut din fonduri europene si exista dispozitii ferme ale unei asemenea investitii.
adriana anghel
15 iul 11:37
+0
VOTURI
-0
parcul este foarte frumos dar din pacate orie ai face nu poti sa i multumesti pe toti. In privinta domnului Stefan Florescu sa ne cam scuteasca pentru ca stim cu totii ca este pe mana cu oprescu.
Robert
10 iul 16:22
+0
VOTURI
-0
Stefan Florescu este un muist cu nasul mare (si la propriu si la figurat). Articolele care il sustin pe acest site sunt urat mirositoare si sunt suspecte de interese ascunse. Sa va fie rusine!
Marius
10 iul 16:19
+0
VOTURI
-0
Parcul arata foarte bine, articolul este o mizerie. Inainte parcul era o tiganie, plin cu interlopi si cu baieti de cartier care scuipau coji de seminte, cu un talcioc in care se vindeau maruntisuri, iar terenurile de tenis apartineau unei firme care avrea si terasa-bar si care cerea bani pentru inchiriere. Acum parcul arata foarte bine, se poate face sport gratuit, este ingrijit, arata ca un parc european. De unde aceasta rautate in a defaima un parc unicat in Bucuresti?
ghilotina
09 iul 20:20
+0
VOTURI
-0
au stricat parcul si au furat banii....
ggg
09 iul 16:38
+0
VOTURI
-0
si ce ? este in perioada de garantie asa ca totul este legal ! ... e neconform ? da cine stie ce inseamna conformitate ? credeti ca plateste altineva pentru astea .. .e ...noi sa fim sanatosi ....
Crina
09 iul 15:29
+0
VOTURI
-0
Da! Salciile taiete sunt o mare pierdere! Erau asa frumoase si inconjurau intreg lacul! Nu mai este aproape niciun loc cu umbra in tot parcul, iar faimosii bolovani nu fac decat sa degaje caldura. Acum este aproape imposibil sa mergi pe langa lac din cauza caldurii insuportsabile.
Lia
09 iul 10:43
+0
VOTURI
-0
Au taiat salciile din jurul lacului si le-au inlocuit cu bolovani, unul mai mare si mai colturos ca altul, parca suntem intr-o cariera de piatra. O "bucurie" pentru copiii mici si bunicii lor. Au taiat teii umbrosi si i-au inlocuit cu bolovani. Au eliminate toate locurile de joaca , au demolat castelul, zona topoganelor, zona masinutelor electrice si le-au inlocuit su nimic. Pardon, pe langa nimic au pus bolovani, ciment, gazon si puieti care nici in 15 ani nu vor da umbra . Adio verdeata, adio racoare, adio parc. Au distrus Parcul Drumul Taberei si pentru asta au avut nevoie de 75 de milioane de lei...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h