Au început lucrările de demolare la Cinema Favorit. Clădirea, transformată în centru cultural FOTOPrimarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunțat luni -18 februarie 2019 că a semnat ordinul de începere a lucrărilor la Centrul Cultural "Favorit" din Drumul Taberei, astfel că fosta glorie a cinematografiei românești va fi redată comunității peste aproximtiv trei ani.

"Ne aflăm într-un loc emblematic, atât pentru Sectorul 6, cât și pentru ceilalți bucureșteni. Este o investiție care, din păcate, a stagnat mulți ani, dar pentru care am semnat ordinul de demolare, iar aici, în 36 de luni, ne vom putea bucura de tot ceea ce înseamnă Centrul Multifuncțional Favorit", a declarat primarul Gabriel Mutu, luni, pe șantierul viitorului Centru Cultural "Favorit".

Centrul Cultural "Favorit" va fi dotat cu cinematograf 3D, sală de spectacole multifuncțională cu o capacitate de 706 locuri, plus alte două săli de dans și balet cu suprafața de 150 mp fiecare, bibliotecă publică, iar în holul de la parter vor putea fi organizate vernisaje de expoziții. În plus, ecranul de pe fațada noii clădiri va fi acționat electric și va permite celor din exterior să vadă diverse proiecții video.

"Aici nu vorbim de un simplu cinema, ci de un centru cultural multifuncțional. A trebuit să zidim pe vechea amprentă, dar asta nu ne-a împiedicat să găsim o variantă de clădire care să răspundă nevoilor actuale ale comunității", a explicat Radu Teacă, arhitectul care a proiectat Centrul Cultural "Favorit".

Investiția în remodelarea Centrului Cultural „Favorit" este în sumă de 58 milioane lei, fondurile fiind asigurate din bugetul local al Sectorului 6. Lucrările de construcție vor fi realizate de societatea Aedificia Carpați, câștigătoarea licitației publice.

"Ne bucurăm că, din 2010 de când lucrăm cu Primăria, am convins autoritățile să transforme cinema Favorit în centru cultural. Vom ține legătura și în continuare cu comunitatea, cu autoritățile locale și cu constructorul pentru a ne asigura că va fi respectat termenul de construcție de 36 de luni", a menționat Marilena Trică, reprezentant al "Inițiativa Favorit", grupul de inițiativă civică din Sectorul 6 care a susținut reorganizarea fostului cinema.

După finalizarea lucrărilor de construcție la noul centru multifunctional din str. Drumul Taberei 24A, administrația locală va moderniza inclusiv piațeta din fața fostului cinema, atât pe partea de spații verzi, cât și aleile de acces.

Etichete: centrul cultural favorit, demolare cinema favorit, initiativa favorit, reconstructie cinematograf favorit, Sectorul 6

0/1 COMENTARII
Angga
20 feb 13:18
+0
VOTURI
-0
Buna tuturor,

Sunt creditor privat, ofer credite la 2%, aceasta este o companie legitima cu onoare și diferență suntem gata să vă ajutăm în orice problemă financiară că suntem noi oferim tot felul de împrumut, deci dacă sunteți interesat de acest lucru oferta de împrumut cu amabilitate contactați-ne pe adresa de email: (anggadiman1@gmail.com)

Furnizați, de asemenea, detaliile următoare pentru a putea continua împrumutul imediat.

Nume:
Suma necesară:
Durată:
țară:
Scopul împrumutului:
Venit lunar:
Numar de telefon:

Contactați-ne cu detaliile de mai sus pe adresa noastră de email: anggadiman1@gmail.com

Vă privește cu toții.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE