Au început să crească prețurile la apartamentele vechiPreţurile apartamentelor vechi cu una, două şi trei camere din Bucureşti au crescut în luna octombrie faţă de septembrie cu până la 6,5%, în timp ce pentru cele cu patru camere a fost consemnată o scădere de 2%, potrivit portalului anunţuriparticulari.ro.

Preturile la apartamentele din centrul Capitalei s-au redus in perioada aprilie-iunie 2013 cu 4,8%
Preţurile la apartamentele din centrul Capitalei s-au redus în perioada aprilie-iunie 2013 cu 4,8%
Foto: Grup RC

"Pentru prima oară în acest an, raportul lunar de monitorizare anunţuriparticulari.ro indică creşteri de preţ pe toată linia într-un interval de 30 de zile la garsoniere, apartamente de două şi trei camere. În cazul garsonierelor, consemnăm şi prima variaţie pozitivă pe interval de un an de la începutul crizei şi până în prezent, preţul mediu pentru o astfel de unitate fiind acum mai mare decât în octombrie 2011", se arată într-un comunicat al portalului.

Excepţie de la această tendinţă o fac apartamentele de patru camere pentru care proprietarii au solicitat un preţ mai mic cu 2% în luna octombrie, o explicaţie în acest sens fiind numărul mai mic de oferte înregistrat lunar pe acest segment.

"Dacă în anii anteriori luna octombrie era una a stagnării sau a scăderii comparativ cu luna anterioară, anul 2012 nu se înscrie în această tendinţă. Faţă de luna septembrie 2012, aprecierile de preţ pornesc de la 600 euro, în cazul apartamentelor de două camere, şi trec de 3.000 euro, în cazul unităţilor de trei camere", se arată în comunicat.

Preţul mediu solicitat de proprietari pentru o garsonieră în Bucureşti a crescut în octombrie pentru prima oară din 2008 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind 36.760 euro. Dacă variaţia pe un interval de 12 luni este de +1%, echivalentul a aproape 200 euro, în comparaţie cu luna septembrie 2012 se observă o creştere de 6,5%, respectiv peste 2.200 euro.

O uşoară creştere de la o lună la alta se înregistrează şi în cazul apartamentelor de două camere. Dacă în septembrie 2012 preţul mediu solicitat de proprietari ajungea la 55.150 euro, în octombrie, a ajuns la 55.740 euro, în creştere cu 1%. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, statisticile înregistrează însă o depreciere de 4%, de la aproximativ 58.200 euro.

Apartamentele de trei camere se înscriu şi ele într-un trend de creştere de la o lună la alta, variaţia de preţ fiind de 4% pe un interval de 30 de zile, din septembrie în octombrie 2012, echivalentul a peste 3.200 euro. Preţul mediu solicitat de proprietarii apartamentelor de trei camere trece în octombrie de pragul de 78.000 euro, dar este cu 3% mai mic faţă de aceeaşi lună a anului trecut, când un apartament era evaluat de proprietarii lui la peste 80.200 euro.

Preţul mediu la apartamentele cu patru camere a ajuns în octombrie la aproximativ 94.500 euro, cu 2% mai puţin comparativ cu luna septembrie a acestui an, când proprietarii cereau în medie 96.500 euro. Raportat la un interval de 12 luni, se remarcă o variaţie de preţ de -6%, de la 100.900 euro.

În ceea ce priveşte numărul de oferte, în octombrie au fost scoase la vânzare 2.328 de apartamente, nivelul similar celui înregistrat în luna septembrie.

Apartamentele de două camere conduc în topul numărului de oferte, cu 910 apartamete la vânzare, cu 15% mai bogată decât în aceeaşi perioadă a anului trecut şi apropiată ca nivel de oferta lunii septembrie 2012.

Proprietarii apartamentelor de trei camere au scos pe piaţă în octombrie 730 de unităţi, cu 13% mai multe decât în urmă12 luni, şi comparabil cu luna septembrie.

În cazul garsonierelor, numărul ofertelor îl depăşeşte în octombrie atât pe cel înregistrat în luna septembrie a acestui an, cât şi pe cel din octombrie anul trecut, fiind scoase la vânzare 462 de unităţi. La fel ca în fiecare lună, proprietarii apartamentelor de patru camere pun la dispoziţia clienţilor cel mai mic număr de oferte din total, respectiv 226 de locuinţe.

"La fel ca în fiecare an, lunile noiembrie şi decembrie sunt marcate de scăderi ale preţurilor şi de un «îngheţ» care pune stăpânire pe piaţa imobiliară. În aceste condiţii, luna octombrie ar putea fi ultima în care proprietarii pot solicita preţuri mai ridicate pentru locuinţele lor. În plus, există posibilitatea unei cereri în creştere uşoară în condiţiile recentelor anunţuri privind epuizarea fondurilor alocate programului Prima Casă", se mai spune în comunicat.

Anunţuriparticulari.ro a fost lansat în anul 2001 de compania Agenţie.net şi constă în monitorizarea anunţurilor imobiliare publicate de persoanele particulare în presa scrisă şi pe Internet. Statistica are la bază ofertele imobiliare din Bucureşti, publicate de persoanele particulare în presa scrisă şi pe Internet, iar preţul mediu este obţinut pe baza preţurilor solicitate iniţial de proprietari.

Etichete: de vânzare, două camere, garsonieră, trei camere

0/3 COMENTARII
Nume*
20 dec 22:08
+0
VOTURI
-0
eMKvBf , [url=http://mkidysjpztjo.com/]mkidysjpztjo[/url], [link=http://iuncydsvizjp.com/]iuncydsvizjp[/link], http://hwzsxllewepn.com/
Nume*
16 dec 16:20
+0
VOTURI
-0
BPqwlw , [url=http://xdifksdsmhpi.com/]xdifksdsmhpi[/url], [link=http://erumdlotsjrn.com/]erumdlotsjrn[/link], http://lxwymockfhgb.com/
Nume*
15 dec 07:51
+0
VOTURI
-0
lumea e prea increzuta in sine ..dar de ce oamneii nu stiu nimic depre triunghiul bermudelor .aproape nimic ..si unele doar banuieli si suspiciuni .la TV ne spune k omul a descoperit planeta in proportie de 60% .ma refer specii de animale plante virusi etc.tot .dar eu nu cred ..eu cred k dak se stie 40 hai fie de la mine 50% .e bine tare .ganditi-va in apa cata adancime maxima este? 11000 metri .omul a ajuns ./ de fapt masinaria omului a ajuns pan la 6000 m ..si s-au descoperit vietuitoare ..o gramda de abureli vedem la TV .inclusiv despre anul 2012 ca vom muri bla bla bla..cert este k se va intampla ceva atunci dar nu asa grav ..cum zic unii mai ales emo . isi plang sufletul ))) .zic si eu ..cate minuni ale lumii sunt stiti? .si vechi si noi? ..nu sititi ..interesati-va .sunt mai multe decat credeti ..mai ales alea vechi si cum au fost construite .interesati-va foarte interesant va gasiti rasp. la multe si multe lucruri ..inclusiv cum au fost contruite piramidele ..grea intrebare nu? .extraterestrii le-au facut) cu o singura mana ..interesati-va k nu degeaba aveti internet .lasati mess-ul mai moale)) .

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h