Au început ZILELE RECOLTEI la Bucureşti cu must proaspăt, conserve inedite,legume şi fructe de sezonZILELE RECOLTEI 2015. Vineri, 25 septembrie 2015, primarul Cristian Popescu-Piedone a inaugurat cea de-a VII-a ediție a Târgului de Toamnă din Sectorul 4, desfășurat sub genericul ZILELE RECOLTEI. Devenită tradiție, manifestarea se desfăşoară, ca în fiecare an, pe aleea de acces în Parcul Lumea Copiilor, în imediata apropiere a Palatului Copiilor, în perioada 25 septembrie – 4 octombrie 2015. 

ZILELE RECOLTEI 2015. La ediția din toamna acestui an a ZILELOR RECOLTEI participă peste 150 de producători, sosiţi din toate colţurile ţării cu tot felul de bunătăţi: mezeluri şi brânzeturi tradiţionale, murături, zacuscă, pâine în ţest, păstrăv în creangă de brad, sarmale, saramură de crap, dulciuri de casă, plăcinte, conserve preparate după reţete inedite, dar şi fructe şi legume de sezon.

Totodată, la târg sunt prezenţi alţi zeci de producători reuniţi în cadrul unor federaţii şi asociaţii agricole, care expun fructe şi legume de sezon, la preţuri pentru orice buzunar, astfel încât gospodinele vor avea de unde alege cele necesare preparării conservelor de iarnă.

ZILELE RECOLTEI 2015. Amatorii dulciurilor de casă sunt întâmpinaţi cu multe surprize, urmând să se "îndulcească" cu plăcinte de vișine, caise, dulcețuri din fructele specifice anotimpului, dar și ciocolată de casă, clătite sau cozonaci.

Bineînțeles că de la Târg nu lipseşte atracţia principală a anotimpului recoltei – tradiţionalul must, din care pot degusta toţi cei prezenţi. De asemenea, pentru a celebra culesul viilor şi anotimpul recoltei, organizatorii au amenajat standuri de prezentare pentru cei mai renumiţi producători viticoli din ţară.

ZILELE RECOLTEI 2015. Pentru a reîntregi atmosfera satului de odinioară, la târg pot fi admirate, dar şi achiziţionate obiecte de artizanat precum ţesături, costume tradiţionale, papuci de papură, ceramică de Horezu, mărgele, icoane, curele de piele, inele și lanţuri.

Organizată ca o serbare câmpenească, manifestarea oferă posibilitatea petrecerii unor momente agreabile, cu servirea mesei în aer liber, la una dintre terasele amenajate pe Esplanadă. Micii, pastrama, cârnaţii gustoşi, costițele, friptura de miel, bulzul cu mămăligă și brânză și alte bunătăți vor sfârâi pe grătar timp de zece zile, în timp ce berea rece, vinul şi mustul preparat pe loc, vor completa "meniul" pus la dispoziție de organizatori în aceste zile care vor fi petrecute în stil românesc.

ZILELE RECOLTEI 2015. Atmosfera de voie bună va fi întreținută de recitalurile unor tarafuri şi interpreţi de muzică populară, consacraţi sau dornici de afirmare care vor evolua pe scena special amenajată în cadrul târgului.

"Îi invit pe toţi locuitorii sectorului 4 şi pe ceilalţi bucureşteni să ni se alăture la sărbatoarea recoltei unde, timp de o săptămână, 150 de producatori oferă spre vanzare produse autentice pentru orice buzunar", a declarat primarul sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone.

Etichete: conserve, Cristian Popescu Piedone, dulceturi, fructe de sezon, gratare, legume de sezon, mici, must, Parcul Lumea Copiilor, pastrama, pastrav, Sectorul 4, vin, ZILELE RECOLTEI 2015

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h