Au mijit zorii revoluţiei. Şi-atâtDSC00463-1024x576
DSC00463-1024x576

S-au golit câteva canistre de gaze lacrimogene, unii s-au jucat de-a GTA pe gratis iar jurnaliştii au mâncat şi ei o bucată de pâine. Şi cam atât. Ne-au băgat în seamă, musai de zis, ăştia de pe-afară care au trecut la bilanţul anului, care abia a început, o revoluţie. E drept, aici ar trebui adăugate şi aranjamentele stradale din Centrul Capitalei care au primit o spoială. În rest nimic. Doar oameni nervoşi şi plictisiţi în acelaşi timp, copii de 11 ani care cer alegeri anticipate şi nebuni care abia aşteptau să latre la un microfon. În ton cu anotimpul ciudat care scaldă în această perioadă Bucureştiul. A fost o revoluţie doar în scripte, la fel ca iarna din calendar. Maşina de propagandă a fost recalibrată iar forţele de ordine au suflat în praful de pe tobă. Sau de pe scuturi, după caz. În provincie, în schimb, vâjâiturile bastoanelor de la Unirii au ajuns ca nişte valuri de tsunami. Dar sunt prea încleiaţi. Doar părinţii cu odraslele gonite de-acasă de lipsa de oportunităţi din oraşele de baştină au privit, cu frunţile lipite de televizoare, cum ici-colo câteva focuri aprinse cu benzină, tocmita special pentru acest lucru cu câteva ore înainte, mocneau în oasele unor bănci pe care tinerii se giugiuleau între două schimburi, în aceiaşi zi. Unii au dormit, alţii au fost la kilometrul 0. Alţii au înroşit telecomanda, alţii Facebook-ul şi Twitter-ul. Acum, la 72 de ore distanţă e linişte. Atât de linişte încât a devenit aproape plictisitor. Suntem la fel de nemulţumiţi, la fel de nemâncaţi, la fel de discriminaţi, la fel de oprimaţi. Dar suntem liniştiţi. Pentru că nu-i aşa, ce ne-am face ca naţie dacă cineva ne-ar mai lua o dată perna de sub cap? Probabil că ne-am izbi din nou, inopinat, căpşorul plin de idei „de mai bine” de caldarâmul rece al realităţii. Oricum a fost ceva: 1.000 de oameni, scoşi în stradă de trei televiziuni, două partide de opoziţie şi-un Arafat.

Somn uşor, Bucureşti! SMURD-ul veghează.

Etichete: jandarmi, proteste, Unirii, violenţe

0/0 COMENTARII
Cum sa
30 ian 12:46
+0
VOTURI
-0

Ai mare dreptate....

paul
17 ian 22:58
+0
VOTURI
-0

eu am fost in 89´ la "revolutie" in primele rinduri si am avut noroc ca nu mi s-a intimplat nimic rau. am participat din convingere, ca situatia era insuportabila, vroiam libertate.

dusmanul era clar definit si stiai cine trebuie inlaturat. rezulatul se cunoaste. acum mi se pare mult mai greu, sa definesti "dusmanul" sa stii impotriva cui lupti, trebuie sa te gindesti de ce iti merge rau, ce ar trebuii revendicat daca nu ar fi poate mai bine sa folosesti alte metode, crearea unui patid, asociatii, prin platformele sociale....deci trebuie sa iti pui mintea la contributie, iar ce care ar face ceva tinerii, nu prea o au(scuze ptr generalizare) iar cei care o au s-au aranjat cu sistemul sint mai invirsta si au treaba....capitalismul este un cameleon care isi schimba fata si se descurca. numai ca acest sistem nu are treaba cu omul ci cu animalele. iar diferenta intre cele doua specii este ca omul a evoluat. ce era de demonstratat....ne trebuie alt sistem :)

Alexandru
17 ian 19:57
+0
VOTURI
-0

Ce putem realiza prin aceste proteste violente ? Nimik va spun eu

atata manipulare si bataie de joc din partea usl-ului , psd-ului si pnl-ului

ce vor? Sa faca precum Iliescu? inca o lovitura de stat probabil. Sa imparta

"prada" Tzara intre ei ...

dionis
17 ian 18:50
+0
VOTURI
-0

tot mai multi romani au cazut prada mintilor bolnave ale reprezentantilor aliantei usl. Isteria provocata de grupul de opozitie va avea repercursiuni majore pe viitor. eu sustin Traian Basescu!!!! Voi?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE