Auchan, Carrefour, Kaufland, Selgros şi Metro, SANCŢIONATE de ANPC din cauza peştelui stricatAutoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a oprit de la vânzare peste 22 de tone de pește și produse din pește, în urma unor controale făcute la mai multe supermarket-uri şi hzpermarket-uri din regiunea București-Ilfov şi din județul Constanța. Printre neregulile constatate se numără vânzarea de pește expirat, impropriu consumului uman, peşte cu gheață suplimentară în ambalaj, ambalaje deteriorate sau peşte depozitat fără a se respecta condițiile de temperatură.

Auchan, Carrefour, Kaufland, Selgros si Metro, SANCTIONATE de ANPC din cauza pestelui stricat
Auchan, Carrefour, Kaufland, Selgros şi Metro, SANCŢIONATE de ANPC din cauza peştelui stricat

Potrivit unui comunicat de presă al ANPC, în cadrul acțiunii de control au fost sancționați următorii operatori economici, prezenți în mai multe locații din județul Constanța: Auchan Romania, Fisher Group, Telecamir.com, Miricos SRL, Selgros Cash&Carry, Metro Cash&Carry, Carrefour, Kaufland Romania și a fost retrasă de la comercializare o cantitate de 20 de tone de pește și produse din pește, cu o valoare de 643.186 lei, scrie News.ro. "Pe trasabilitate au fost demarate controale în regiunea București-Ilfov unde au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale în valoare de 460.000 lei și 5 avertismente. S-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a cantității de 22.733 kg pește și produse de pește, în valoare totală de 707.156 lei și oprirea temporară de la comercializare a cantității de 4.410,5 kg de pește și produse de pește, în valoare de 129.706 lei", arată sursa citată.

Printre abaterile constatate se află comercializarea de pește și produse de pește congelate cu gheață suplimentară în ambalaj, produsele având aspect de bloc compact, comercializarea de pește și produse de pește congelate cu acumulare cantitativă de gheață și arsuri de congelare, pește și produse de pește congelate în ambalaje depreciate, comercializarea de pește și produse de pește care prezentau decolorări, miros specific, suprafață acoperită cu mucus și modificări organoleptice, comercializarea de produse cu data durabilității minimale depășită, depozitarea fără a se respecta condițiile de temperatură menționate pe eticheta produsului și/sau fără existența stratului de fulgi de gheață protector.

De asemenea, s-a constatat lipsa informațiilor privind modul de capturare și denumirea științifică a produselor comercializate, lipsa informațiilor privind faptul că peștele și produsele din pește fac parte din categoria alimentelor alergene, dar și indicarea necorespunzătoare a prețurilor.

"Cel mai important aspect este faptul că în urma acestei acțiuni de control a fost abrogat Ordinul nr. 100/2004 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabilește condițiile suplimentare privind controlul sanitar veterinar al produselor din pescuit, crustaceelor, moluștelor, gasteropodelor și batracienilor, destinate comercializării directe către consumatorul final sau procesării în alimente pentru consum uman care stabilea că pentru peștele provenind din România timpul scurs din momentul pescuitului și până la comercializarea efectivă va fi de maximum 48 de ore (în sezonul răcoros se poate prelungi la 72 de ore), în timp ce pentru peștele provenind din spațiul intracomunitar este de până la 21 de zile. Peștele este unul din alimentele esențiale, susceptibil de alterare rapidă, motiv pentru care condițiile de depozitare și comercializare trebuie respectate cu strictețe, altfel comercianții pot risca să pună sănătatea sau chiar viața consumatorilor în pericol", a declarat Horia-Miron Constantinescu, președintele ANCP.

Etichete: anpc, Auchan, Carrefour, horia constantinescu, kaufland, Metro, peşte, peste expirat, preparate din peste, Selgros

0/1 COMENTARII
Allison Howarts
04 sep 20:30
+0
VOTURI
-0
Bună ziua, eu sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson ani de zile, s-a despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, L-am implorat cu tot, am făcut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat problema mea prietenului meu și ea mi-a sugerat că ar trebui să contactez mai degrabă o casetă de vrajă care m-ar putea ajuta să arunc o vrajă pentru a-l readuce, dar eu sunt tipul care nu a crezut niciodată în vraja, nu am avut de ales decât să-l încerc, eu i-a trimis caseta vraja și mi-a spus că nu este nicio problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja și surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Fostul meu m-a sunat, am fost atât de surprins, am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat, încât a vrut să mă întorc la el, încât mă iubește atât de mult. Eram atât de fericit și m-am dus la el încât așa am început să trăim din nou fericiți împreună. De atunci, mi-am făcut promisiune că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor unei astfel de persoane, referindu-l la ea singura casă de vrăji reală și puternică care m-a ajutat cu propria mea problemă. e-mail: ogagakunta@gmail.com puteți să-i trimiteți un e-mail dacă aveți nevoie de asistența sa în relația dvs. sau în orice alt caz sau WhatsApp, la +2348069032895
1) Vrăji de dragoste
2) Vrăji de dragoste pierdute
3) Vrăji de divorț
4) Vrăji de căsătorie
5) Vraja de legare.
6) Vrăji de rupere
7) Alungă un iubit trecut
8.) Doriți să vă promovați în vraja dvs. de birou / Loterie
9) doriți să vă satisfaceți iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată
ogagakunta@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE