Auchan: Nu avem datorii la stat. Suma este amenda primită de Real de la Consiliul ConcurenţeiSuma de 23,86 milioane lei cu care retailerul Auchan România apare pe lista datornicilor la bugetul de stat reprezintă o amendă primită de hipermarketurile real de la Consiliul Concurenței, contestată și aflată în prezent pe rolul instanței de judecată, informează retailerul. 

Auchan: Nu avem datorii la stat. Suma este amenda primita de Real de la Consiliul Concurentei (Foto expunere.com)
Auchan: Nu avem datorii la stat. Suma este amenda primită de Real de la Consiliul Concurenţei (Foto expunere.com)

Cinci dintre marile rețele de magazine de pe piața românească, Carrefour, Auchan, Metro Cash&Carry, Selgros Cash&Carry și Mega Image, au datorii cumulate la bugetul de stat de peste 161 milioane lei (36 milioane euro), potrivit listei companiilor care înregistrează obligații fiscale restante la bugetul general consolidat, publicată de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

"Executarea acestei sancțiuni este suspendată în baza unei scrisori de garanție bancară acceptată de către autoritățile fiscale, în condițiile Codului de Procedură Fiscală. Amenda mai sus menționată este contestată, cauza aflându-se în prezent pe rolul instanței de judecată. Drept urmare, precizăm că nici la data de 31.03.2016 și nici în prezent, Auchan Romania SA nu înregistrează obligații restante la bugetul de stat.", se arată într-un punct de vedere al Auchan, conform profit.ro. 

În 2012, grupul francez Auchan a cumpărat de la grupul german Metro 20 de magazine Real din România, într-o tranzacție de 1,1 miliarde euro, care a inclus și unitățile din Ucraina, Polonia și Rusia.

Consiliul Concurenței a sancționat cu amenzi în valoare totală de 154 milioane lei (circa 35 milioane euro) retailerii Metro, Real, Selgros și Mega Image și 21 de furnizori ai acestora, în cadrul unei investigații având ca obiect înțelegeri pentru fixarea prețurilor în perioada 2005-2009.

Etichete: amendă, Auchan, Consiliul Concurenţei, datorii la stat

0/2 COMENTARII
SLC
05 mai 09:02
+0
VOTURI
-0
Dar sa sigileze TVR de ce nu zici? Sau toate de pe lista, gen RADET, RATB, TAROM, CFR si cam toate astea de la stat care au datorii (adica toate, toate). Raspunsul este pt ca se afla in contestare. Tu citesti doar titlurile si comentezi? Ziceau astia ca esti prost, dar pana acum am zis ca exagereaza.
Cris
04 mai 23:16
+0
VOTURI
-0
Declaratie tembela a celor de la Auchan! Pai cand au preluat Real nu au preluat si pasivul si datoriile si amenzile de plata ??? Au luat numai ce le-a convenit lor??? De ce nu au platit datoria pana acum ???? Daca as fi in locul ANAF as sigila magazinele Auchan, pe termen nelimitat pana la plata datoriei.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE