AUDIERI în cazul profesorului de la TUDOR VIANU: "Am rămas consternaţi. A fost doar o glumă"Reprezentanţi ai Ministerul Educaţiei şi ai Inspectoratului Şcolar Bucureşti au început, luni, o anchetă la Colegiul Naţional "Tudor Vianu", unde un profesor de matematică a fost acuzat că a umilit un elev pentru o notă mai mare. Elevi, dar şi profesori ai Colegiului susţin însă că totul a fost o glumă.

Ancheta la Colegiul "Tudor Vianu"
Anchetă la Colegiul "Tudor Vianu"

Mai mulţi elevi şi părinti s-au strâns, duminică, în fata Colegiului pentru a-l sustine pe profesorul de matematică, Severius Moldoveanu.

Luni, o comisie a Inspectoratului Scolar Bucuresti si una de la Ministerul Educatiei au început o anchetă la Tudor Vianu, chemându-i la audieri pe profesorul de matematică, elevi, dar şi părinţi.

Cazul a împărţit elevii şi părinţii în două tabere. Elevi, părinţi, dar şi dascăli îl susţin pe profesor şi spun că totul a fost o glumă. 

"Am ramas cu totii consternati, uimiti. Consideram cu totii ca a fost doar o gluma si gluma inteleg ca s-a rezolvat pe loc si in sens pozitiv, copilul a facut acel gest si profesorul l-a ridicat si evident ca nu a schimbat nota si a ramas si dansul surprins de gestul copilului", a declarat un profesor al Colegiului Tudor Vianu.

CITEŞTE ŞI  Cealaltă față a scandalului de la Tudor Vianu: Ce spun elevii că s-a întâmplat cu adevărat

"Domn profesor face anumite glume, dar niciodata nu s-a ajuns la umilinta si aceasta repet nu a fost gluma dansului", a declarat şi  un elev.  

Luni, pe gardul scolii, o eleva a lipit un mesaj de sustinere pentru profesorul de matematică, relatează stirileprotv.ro

De cealaltă parte, sunt părinţi care acuză faptul că cei din conducerea colegiului i-ar fi influenţat pe copii să inventeze o poveste care să-l apere pe profesor.

Mama unei fete spune ca la mijloc ar fi vorba despre o manipulare. Femeia a facut publice cateva discutii purtate de fiica ei pe telefon cu altii din clasa.

"Am venit la liceu pentru a depune sesizare oficiala pe care o consider necesara in acest moment. Sesizarea facuta vine de la un elev al acestui liceu care este admis cu media 9.95 si care este olimpic in acest liceu. Sunt o mama a unui copil care sufera o trauma in acest moment. Un copil tarat chiar si in gluma de un profesor este...nu pot sa calific asa ceva", a declarat mama copilului.

Sambata seara, ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a anunţat ca a decis sa dispuna un control in regim de urgenta la "Tudor Vianu", pentru investigarea acuzatiilor care i se aduc cadrului didactic.

Etichete: Colegiul national Tudor Vianu, elev umilit Tudor Vianu, profesor anchetat Tudor Vianu, Tudor Vianu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE