AUDIERI în Parlament în scandalul "Panama Papers"Comisia pentru buget-finanțe a Camerei Deputaților îi va chema săptămâna viitoare pe șefii Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor și ANAF pentru o discuție pe tema "Panama Papers", a anunțat miercuri Gheorghe Ialomițianu, membru al comisiei.

AUDIERI in Parlament in scandalul "Panama Papers"
AUDIERI în Parlament în scandalul "Panama Papers"

"Săptămâna viitoare, Comisia pentru buget-finanțe a Camerei Deputaților va avea o discuție cu președintele Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor și cu președintele ANAF pe problema paradisurilor fiscale, conturile din Panama și tranzacțiile financiare care s-au făcut prin firmele din paradisul acesta. Să vedem ce măsuri întreprind aceste instituții, pentru că trebuie să avem o reacție, mai ales că sunt firme din România care au înființat firme în Panama și sunt convins că multe tranzacții au fost derulate prin acele firme, iar fiscul român și oficiul nu știu de aceste tranzacții. S-ar putea să fie vorba de evaziune fiscală, de spălare de bani", a spus Ialomițianu.

El a adăugat că este o problemă de transparență, pentru că e posibil ca multe tranzacții derulate prin Panama să nu fi fost declarate în România, iar fiscul român să nu fi încasat impozitul.

"Fac o recomandare instituțiilor din România — să facă demersuri ca la nivelul UE să se facă un grup de lucru pentru că noi, ca țară individuală, nu vom avea succes în prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. Avem legislație europeană care se referă la constituirea de grupuri pentru a combate evaziunea fiscală sau spălarea de bani", a încheiat Ialomițianu.

Etichete: ANAF, dosarele panama, panama papers

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE