Augustin Lazăr, propus de ministrul Justiției pentru funcția de procuror generalMinistrul Justitiei a transmis vineri, către CSM, propunerea pentru numirea in functia de procuror general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Ministrul l-a propus pe Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia.

Augustin Lazar, propus de ministrul Justitie pentru functia de procuror general
Augustin Lazăr, propus de ministrul Justiție pentru funcția de procuror general
Foto: proalba.ro

Potrivit legii, procurorul general al PICCJ este numit de Presedintele Romaniei, la propunerea ministrului justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data, aminteste hotnews.ro.

In desemnarea propunerii, ministrul justitiei a avut in vedere indeplinirea criteriilor de integritate, vechimea neintrerupta in Ministerul Public, experienta profesionala si manageriala relevanta si capacitatea decizionala, scrie sursa citata

"In cadrul dialogului cu ministrul justitiei, domnul procuror Augustin Lazar a demonstrat ca are viziunea manageriala, determinarea si autoritatea necesara pentru reformarea si consolidarea Ministerului Public.

Domnul procuror Augustin Lazar are o experienta relevanta in management judiciar, avand o vechime in functia de procuror de 34 de ani, dintre care 18 ani in functii de conducere. Ca procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, a coordonat si instrumentat cauze complexe, cum ar fi urmarirea si repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, in care a fost necesara o vasta cooperare judiciara internationala.

Anterior, ca procuror sef la sectia de anticoruptie, urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ a participat nemijlocit la actiunea de reformare si modernizare a Ministerului Public, care a generat premisele crearii structurilor specializate de parchet din cadrul acestei institutii.", se mai scrie in comunicat.

Etichete: augustin lazar, procuror general romania

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE