Augustin Lazăr, AVIZ FAVORABIL din partea CSM pentru funcţia de procuror general al RomânieiAugustin Lazăr a primit, joi, aviz favorabil din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru învestirea în funcţia de procuror general al României. Potrivit calendarului anunţat de CSM, urmează transmiterea avizului către Ministerul Justiţiei şi înaintarea propunerii făcute de ministrul Justiţiei către preşedintele României, Klaus Iohannis.

Augustin Lazar sustine interviul pentru postul de procuror general al Romaniei la CSM, joi (Foto evz.ro)
Augustin Lazăr susține interviul pentru postul de procuror general al României la CSM, joi (Foto evz.ro)

UPDATE  Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz pozitiv numirii lui Augustin Lazar în funcţia de procuror general al României. Avizul, care este consultativ, va fi transmis ministrului Justiţiei, care îl va trimite la Cotroceni. Votul a fost în unanimitate.

Întrebat de procurorii din CSM cum ar putea Ministerul Public să răspundă societăţii civile în cazul dosarelor istorice, ale Revoluţiei şi Mineriadelor, Augustin Lazăr a apreciat că în anumite dosare nu s-a făcut ancheta efectivă, nu s-au identificat persoanele implicate.

"Secţia Parchetelor Militare are resurse şi trebuie să rezolve aceste dosare. Orice dosar trebuie soluţionat potrivit legii", a spus Lazăr. Membrii Secţiei pentru procurori a CSM l-au întrebat pe Augustin Lazăr cum vede harta judiciară privind reducerea volumului de activitate în cadrul parchetelor mici. Lazăr a răspuns că, aşa cum sunt împărţite circumscripţiile instanţelor, ele corespund unor criterii de acum 25 de ani.

Augustin Lazăr a declarat joi, înainte de interviul de la CSM pentru avizarea numirii în funcția de procuror general, că proiectul său este unul care dorește "reformarea radicală" a Ministerului Public.

"Este un proiect care dorește reformarea radicală a Ministerului Public, să facă un Minister Public mai eficace, mai integru, și care să fie o instituție în slujba interesului public, o instituție care să fie altfel decât a fost până acum, cu o față europeană și cu standarde europene", a afirmat Augustin Lazăr despre proiectul său, la sosirea la CSM.

Augustin Lazăr susține joi, la Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), interviul pentru avizarea numirii în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Potrivit calendarului anunțat de CSM, la o zi după intervievarea candidatului este programată transmiterea avizului către Ministerul Justiției.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis CSM, la sfârșitul lunii martie, propunerea pentru numirea în funcția de procuror general a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat după nominalizarea lui Augustin Lazăr pentru funcția de procuror general că acesta are viziunea, determinarea și autoritatea pentru a deține această calitate.

"Augustin Lazăr este o persoană cu o vechime neîntreruptă în Parchet, de 34 de ani. Are 18 ani în funcții de conducere și eu cred că cineva care a ales să nu iasă la pensie după 25 de ani de vechime în magistratură și a ales să mai dea examene pentru a fi procuror general de Curte este o persoană cu o determinare extraordinară pentru această profesie. Și m-a mai convins și faptul că domnul Lazăr era la începutul anului 2001, când eu l-am cunoscut, șeful Secției de urmărire penală din Parchetul General și în această calitate a reformat și a creat acolo o structură care a fost precursorul și al PNA, cum s-a numit atunci, și al DIICOT. Cred că acesta este un lucru foarte bun care arată că domnul Lazăr are viziunea, determinarea și autoritatea de a avea cea mai înaltă funcție din Ministerul Public din România", a menționat ministrul Prună.

Etichete: augustin lazar, Consiliul Superior al Magistraturii, CSM, interviu, joi, procuror general

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE