Un deputat cere introducerea programului "Prima Baie". Cine ar beneficia şi câţi bani ar primiDeputatul PSD Aurelia Cristea a cerut Guvernului să introducă un program naţional de tip Prima Baie, respectiv acordarea unei subvenţii de 200 de euro pentru amenajarea unei băi în locuinţele care nu dispun de una. 

Aurelia Cristea
Aurelia Cristea

Aurelia Cristea spune că datele colectate în susţinerea acestei propuneri trag un veritabil semnal de alarmă şi nu pot fi ignorate de către o ţară cu pretenţii europene, respectiv că în doar 45% din gospodăriile din România există apă curentă în locuinţă şi că doar în 28% din gospodării există un grup sanitar în interiorul locuinţei.

"Beneficiarii principali ai unei astfel de măsuri sunt gospodăriile unde există apă curentă şi mai trebuie doar convertită o încăpere în baie. Este vorba de aproximativ 17% din gospodării, acest procent însemnând aproximativ 186.000 de români, la o medie de 2,8 persoane/gospodărie. O estimare a costurilor minime de achiziţie pentru obiectele sanitare şi de igienă intimă necesare echipării unei băi funcţionale se situează între 190 şi 215 Euro. Ca atare, un program de tipul Prima Baie (similar cu programe de tip Prima Casă, Primul Laptop) prin care să fie acordată o subvenţie de 200 Euro pentru astfel de achiziţii ar fi o abordare oportună şi cu rezultate concrete. Suma menţionată a luat în considerare bunurile care asigură funcţionalitatea unei băi", mai arată Aurelia Cristea, scrie Mediafax

Potrivit unui comunicat de presă semnat de deputatul PSD, în condiţiile în care Guvernul României a lansat un întreg set de măsuri incluse în Pachetul Integrat pentru Combaterea Sărăciei, un astfel de program ar contribui la creşterea nivelului de trai, gradului de sănătate şi indicilor privind igiena în mediul rural.

''Îmi exprim convingerea că şi această propunere adresată zilele acestea Guvernului României sub forma unei interpelări îşi va găsi un loc prioritar'', a precizat Aurelia Cristea.

Ea propune ca programul să fie etapizat pentru o acoperire optimă, începând cu anul 2017.

Etichete: Aurelai Cristea, De la lighean la cadă, Prima Baie

0/2 COMENTARII
lol
22 Apr 05:37
+0
VOTURI
-0
multi romani ar avea nevoie si de primul dus, mai ale cei care umbla cu RATBul :))
Vali
21 Apr 18:49
+0
VOTURI
-0
Mare-ti e gradina Doamne, poarta-i deschisa si prostii sar gardul..

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE