Aurelian Popa, şeful ALPAB, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciuAurelian Popa, numit în urmă cu aproape două luni de primarul Gabriela Firea în funcția de director al Administrației Lacuri Parcuri și Agrement Bucureşti  (ALPAB), este urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție pentru abuz în serviciu, potrivit unui comunicat emis de DNA. Fapta s-ar fi comis în perioada în care acesta era director general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Aurelian Popa, seful ALPAB, urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu
Aurelian Popa, şeful ALPAB, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul POPA AURELIAN ANDREI, la data faptei director general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime S.A. (C.N. A.P.M. S.A.) Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. In ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: La data de 18 martie 2011, suspectul Popa Aurelian Andrei a îndeplinit, cu încălcarea legii, un act legat de atribuțiile de serviciu care decurgeau din funcția de director general al C.N. A.P.M. S.A., în sensul că a cumpărat pentru companie un teren situat în extravilanul comunei Agigea, fără a avea mandat în acest sens și la un preț mult mai mare decât valoarea comercială reală. Procedând în această manieră, suspectul a provocat companiei pe care o conducea un prejudiciu în valoare de 1.761.160,84 lei, reprezentând prețul terenului achiziționat în modalitatea de mai sus, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite pentru vânzătorul terenului. Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penală", se arată în comunicatul DNA.

Reprezentanții Primăriei Capitalei invocă prezumția de nevinovăție și afirmă că Aurelian Andrei Popa are cazierul judiciar curat.

"Domnul Aurelian Andrei Popa a fost detașat, conform legii, în funcția de director general la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București începând cu data de 31.01.2018, pe o perioadă de maxim 1 an. Potrivit Certificatului de cazier judiciar nr.15604657 din 05.03.2018, domnul Popa Aurelian Andrei nu este înscris în cazierul judiciar. Așa cum se precizează în comunicatul transmis de Direcția Națională Anticorupție, "efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedura penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", precizează Primăria Capitalei într-un comunicat.

Etichete: abuz în serviciu, ALPAB, aurelian Popa, DNA, urmărit penal

0/2 COMENTARII
CAPITAL CITY
13 apr 14:40
+0
VOTURI
-0
CAPITAL CITY: Our company operates an interactive network which is currently at above 47 million online Loan applicants. Please let me know your requirement to apply for loan, with 2% interest rate. So I can provide you solution accordingly.

Mobiel: +1 951-366-0152
E-mail: capitalcityloan@live.com
whatsapp: +1 862-621-9274

Best Regards,
CAPITAL CITY
3045 W Capitol Ave, West Sacramento, CA 95691, United States.
ELLINASFinances@gmail.com
22 mar 18:26
+0
VOTURI
-0
Do you need a loan to consolidate your debt? Do you need a loan to finance or expand your business? Or for the purchase of cars, the purchase of a house and other personal loans ETC we give you a long term loan of five to fifty years maximum with an interest of 2%. You are 100% guaranteed. Contact us through the email address: ((ELLINASFinances@gmail.com))....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE