Automobile Dacia a devenit cea mai mare companie din Europa de Sud-EstDacia a devenit cea mai mare companie din Europa de Sud-Est, cu venituri de 4,2 mld. euro în 2014. Compania a depășit OMV Petrom, care s-a aflat în fruntea clasamentului în ultimii șase ani. 

Automobile Dacia a devenit cea mai mare companie din Europa de Sud-Est
Automobile Dacia a devenit cea mai mare companie din Europa de Sud-Est

România are 53 de companii în topul celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud-Est, fiind cea mai mare piață din regiune. Pe următoarele locuri se află Slovenia, Croația și Bulgaria, scrie profit.ro. 

Kaufland România ocupă locul 11, fiind cel mai mare retailer din Europa de Sud-Est. În plus, cinci companii din România se află pe primele 10 poziții ale clasamentului: Automobile Dacia, OMV Petrom, OMV Petrom Marketing, Rompetrol Rafinare și Rompetrol Downstream.

Veniturile totale ale celor 100 de companii incluse în top au scăzut față de anul anterior cu peste 3 miliarde de euro, la 100,6 miliarde de euro, iar profitul net cumulat a coborât la 2,3 miliarde de euro, de la 2,6 miliarde de euro.

„Consumul privat slab și exporturile scăzute, creșterea limitată a creditării din cauza ratei creditelor neperformante mari, volatilitatea pieței și incertitudinea politică au continuat să afecteze performanțele companiilor din regiune”, menționează SeeNews.

Topul SeeNews este realizat anual și include zece țări din Europa de Sud-Est: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Slovenia.

Etichete: Dacia, Europa

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE