Autoritatea care supraveghează prelucrarea datelor personale s-a autosesizat în cazul listei ANAFAutoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a demarat o investigaţie din oficiu în cazul publicării de către ANAF a listei datornicilor persoane fizice.

Autoritatea de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal s-a autosesizat in cazul listei ANAF
Autoritatea de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal s-a autosesizat în cazul listei ANAF
Foto: romaniatv.net

Autoritatea s-a autosesizat marți, la o zi după ce ANAF a publicat listele cu datornicii la stat, informează antena3.ro.

Informațiile publicate de ANAF, numele şi prenumele, alături de alte informaţii, pot duce la identificarea unui cetăţean și acestea sunt considerate date cu caracter protejat.

Autoritatea s-a autosesizat în această speță pe baza art. 32, din legea 677/2001. Conform articolului citat, ANAF riscă acum o amendă contravențională de până la 25.000 de lei.

Lista cu persoanele fizice care figurează cu restanţe la Fisc mai mari de 1.500 de lei, la data de 31 martie 2016, şi neachitate până în prezent, conţine 187.230 de contribuabili, care totalizează obligaţii fiscale restante de 3,4 miliarde de lei, rezultate inclusiv din activităţi economice independente sau profesii libere.

Etichete: ANAF, DATORNICI anaf

0/1 COMENTARII
Cris
18 May 22:16
+0
VOTURI
-0
E clar ca au incalcat legea. Un hotz, daca vrea sa sparga o casa, se poate ghida dupa datoriile la ANAF. Un pulete de multinationala care o suge toata ziua, muncind 12 ore ca boul, nu ar avea de unde naiba sa acumuleze astfel de datorii la stat. E clar ca sunt in principal oameni cu bani in acea lista. Demersul e unul corect din punct de vedere a moralitatii iobagului de rand care o suge de la o luna la alta, dar e unul incorect din punct de vedere democratic - pe cine fte gria cine, ce datorii are la ANAF? Ce suntem la scoala primara cand ne trimitea doamna la coltzul rusinii sau ce? Absolut penibil.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h