Autorizaţia de construire pentru biserica din Parcul Emil Gârleanu, anulată de Curtea de Apel



Curtea de Apel Bucureşti a decis, irevocabil, anularea autorizaţiei de construire pentru biserica din Parcul Emil Gârleanu.

Autorizatia de construire pentru biserica din Parcul Emil Garleanu, anulata de Curtea de Apel
Autorizaţia de construire pentru biserica din Parcul Emil Gârleanu, anulată de Curtea de Apel
Foto: HotNews.ro

"Prin decizia pronuntata in 2 aprilie 2015 in dosarul 39264/3/2012, Curtea de Apel Bucuresti a anulat irevocabil autorizatia de construire emisa de Primarul Sectorului 3 (Liviu Negoita) pentru o biserica in Parcul Emil Garleanu.

Actiunea a fost initiata de asociatia de proprietari a unui bloc de langa parc, de Fundatia Eco-Civica si de Asociatia Salvati Bucurestiul. In prealabil, conform legii, asociatiile au solicitat revocarea autorizatiilor. Primarul Sectorului 3 (Robert Negoita) a refuzat cererea de revocare.

Autorizatia a fost emisa pe un spatiu verde amenajat, cu opozitia majoritatii locatarilor blocurilor din jurul parcului", anunţă Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul", într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Pentru construirea lăcaşului de cult, Biserica a defrisat fara aviz de defrisare cateva zeci de arbori din parc, mai precizează Nicuşor Dan în comunicatul citat.

"De asemenea, in 8 ianuarie 2014 Tribunalul Bucuresti a suspendat executarea autorizatiei. In ciuda hotararii Tribunalului, Biserica a continuat executarea lucrarilor la biserica. Continuarea lucrarilor dupa suspendarea executarii autorizatiei constituie infractiune", încheie Nicuşor Dan.

Etichete: Autorizaţie de construcţie, biserică, Curtea de Apel Bucureşti, parc, Sectorul 3

0/1 COMENTARII
radu
06 apr 12:22
+0
VOTURI
-0
Biserica sa faca bine sa planteze la loc ce a defrisat

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE