Autorizațiile de siguranță ale CET-urilor din București expiră în acest anNivelul total al cheltuielilor Electrocentrale București (ELCEN) a fost estimat în acest an la 1,87 de milioane de lei, în funcție de necesarul de materiale și servicii necesare desfășurării în condiții de siguranță în exploatare și eficiență a activității, în contextul în care autorizațiile ISCIR ale CET-urilor expiră în acest an, se arată în nota de fundamentare a bugetului de venituri și cheltuieli al ELCEN, publicat de Ministerul Energiei.

ELCEN Bucuresti
ELCEN Bucureşti
Foto: capital.ro

"Nivelul total al cheltuielilor a fost estimat în funcție de necesarul de materiale și servicii necesare desfășurării în condiții de siguranță în exploatare și eficiență a activității, acesta fiind o consecință a lipsei de cash-flow din anul 2015 datorat gradului de încasare scăzut de la principalul client RADET București (66,92%). Ca urmare a acestui lucru, nu au putut fi efectuate o serie de cheltuieli necesare, în anul 2016 fiind scadente termenele de valabilitate a autorizațiilor ISCIR/CNCIR indispensabile funcționării CTE-urilor", potrivit notei de fundamentare.

Astfel, conform Agerpres, compania a bugetat venituri totale de 1,9 miliarde de lei și cheltuieli totale de 1,87 miliarde de lei, estimând obținerea unui profit brut de 30 de milioane de lei. Totodată, bugetul prevede reducerea numărului de personal cu 35 de persoane, prin disponibilizări individuale pentru care au fost prevăzute plăți compensatorii.

"În anul 2016 se prevăd plăți restante în sumă de 561.335 mii lei, sumă aprobată prin Memorandum în ședința Guvernului din data de 13.04.2016. Față de aceasta, societatea a prezentat un program de măsuri cu termene clare, asumate de Consiliul de Administrație", mai precizează documentul citat.

De asemenea, la finalul anului 2016 sunt prevăzute creanțe restante de 3,272 miliarde de lei, principala cauză fiind acumularea plăților neîncasate de la RADET București, care reprezintă 93% din totalul creanțelor, respectiv 3,063 miliarde de lei.

"Neîncasarea creanțelor de la RADET București a dus la un deficit de cash-flow pe care Electrocentrale București SA l-a finanțat prin contractarea unor credite bancare, purtătoare de dobânzi, precum și prin creșterea datoriilor către furnizori, la 31.12.2015 datoriile totale ale Electrocentrale București fiind de 2.018.267,00 mii lei", se mai arată în nota explicativă.

ELCEN produce energie electrică și termică simultan și este cel mai mare producător de energie termică din România. Compania asigură circa 40% din totalul agentului termic produs la nivel național, acoperind 90% din necesarul municipiului București.

Etichete: Autorizațiile de siguranță ale CET-urilor, cet bucuresti, cet-uri, cet-uri bucuresti, ELCEN

0/4 COMENTARII
Caca Cris
20 Jul 08:20
+0
VOTURI
-0
Ba tampitule!
Statul inseamna banii TAI!!! Tu platesti orice taxa "platita de stat"!!! Crezi ca "statul" vine cu banii de-acasa ca sa plateasca orice? Statul ia banii de la buget, de unde-i pui si tu, DACA-TI PLATESTI IMPOZITELE!!! Dar cum o dai inainte cu idioteniile tale, cred ca habar n-ai. Vorbesti ca sa te afli in treaba.
Orice ban de la stat vine din buzunarul platitorilor de impozite! Intelege treaba asta simpla si nu mai manca tampenii cu polonicul!

"Suge-o, Cris!"
Cris
19 Jul 22:51
+0
VOTURI
-0
Gratuit inseamna sa plateasca statul, Bucatareasa, ca de asta i-a ales poporul... Doar nu pentru ca sunt frumosi si destepti. Ca sa dea la popor, boule!

Suge-o Cacris!
Cacris
19 Jul 09:59
+0
VOTURI
-0
Ba tampitule, NU EXISTA GRATUIT!!!
Nici pe vremea ta nu era gratuit, de unde-ti veni cu gratuitatile acum?? Tu intelegi ce inseamna GRATUIT???
Cris
18 Jul 18:22
+0
VOTURI
-0
Trebuie desfiintata ELCEN prin fuziune cu RADET si facuta o singura societate care sa livreze GRATUIT caldura si apa calda bucurestenilor. Datoriile toate ANULATE si pretul la gigacalorie sa fie acoperit din productia de energie electrica livrata in sistemul energetic national. An de an romanii cheltuie sume URIASE pe caldura si apa calda, de parca ar fi poleite cu aur, bani care ar putea fi foarte bine dati pe mancare.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h