Autorul accidentului mortal de pe Bd. Dimitrie Pompei, arestat preventivAutorul accidentului mortal din 20 iulie, de pe bd. Dimitrie Pompei, a fost identificat de poliţiştii rutieri şi arestat preventiv pentru 29 de zile.

Autorul accidentului mortal de pe Bd. Dimitrie Pompei a fost arestat pentru 29 zile
Autorul accidentului mortal de pe Bd. Dimitrie Pompei a fost arestat pentru 29 zile
Foto: (Foto: agendadeiasi.ro)

Vineri, pe 20 iulie, în jurul orei 14:00, pe bd. Dimitrie Pompei din Sectorul 2, s-a produs un accident rutier, în urma căruia o persoană a decedat. Conducătorul autovehiculului a părăsit locul accidentului.

În urma primelor investigaţii desfăşurate la faţa locului, poliţiştii rutieri au constatat că C. Mihai, de 51 de ani, din Bucureşti, s-a angajat în traversarea bd. Dimitrie Pompei neregulamentar, moment în care a fost surprins şi accidentat de un autoturism de culoare neagră, care circula către şos. Petricani şi al cărui conducător auto a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie.Pietonul a decedat, o oră şi 15 minute mai târziu, la camera de gardă a spitalului.

La nivelul Brigăzii Rutiere s-a constituit o echipă operativă complexă, formată din ofiţeri şi agenţi din cadrul Serviciului Accidente Rutiere, care, în urma activităţilor de cercetare desfăşurate, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 al Capitalei, a identificat şi ridicat mai multe mijloace materiale de probă în vederea continuării cercetărilor pentru identificarea autorului.

În urma investigaţiilor desfăşurate, s-a reuşit identificarea maşinii implicate în accidentul de circulaţie, un autoturism marca Skoda. La scurt timp a fost identificat şi conducătorul acestuia, P. Ciprian, de 27 de ani, din judeţul Ilfov, care nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. La testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost „zero", iar bărbatul fiind condus la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Conducătorul autovehiculului a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 şi, ulterior la propunerea Parchetului, Judecătoriei Sectorului 2, cu propunerea de arestare preventivă pe 29 de zile.

P. Ciprian a fost arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă", „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere", şi „părăsirea locului accidentului de circulaţie".

Un conducător auto care alege să fugă de la locul producerii unui accident rutier soldat cu decesul sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane riscă între 2 şi 7 ani de închisoare.

"Este incalificabilă situaţia în care un conducător auto implicat într-un accident rutier cu persoane rănite sau decedate părăseşte fără motivaţie legală locul producerii evenimentului, lăsând astfel în urma sa posibile victime neajutorate, private de dreptul la viaţă. De multe ori, viaţa persoanelor accidentate atârnă de cele câteva măsuri de prim ajutor sau de cele câteva secunde în minus la timpul în care au fost transportate la spital pentru a fi salvate. Brigada Rutieră a Capitalei face apel la toţi participanţii la traficul rutier, indiferent de categoria din care fac parte, să dea dovadă de spirit civic şi să contribuie la identificarea celor care comit accidente rutiere şi părăsesc locul faptei. Identificarea şi deferirea justiţiei a celor care comit asemenea fapte reprezintă câştigul tuturor participanţilor la trafic care-şi doresc o circulaţie rutiera mai sigură", se precizează într-un comunicat de presă remis de Brigada Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Oamenii legii mai precizează că orice informaţie, chiar dacă aparent este nesemnificativă, poate fi utilă poliţistului rutier pentru identificarea autorilor accidentelor cu fugă (tip autovehicul, marcă, culoare, număr de înmatriculare sau o parte din caracterele acestuia, accesorii sau elemente particulare, atipice, particularităţi legate de funcţionarea/nefuncţionarea sistemului de iluminat – semnalizare, direcţie de deplasare, număr de persoane în autovehicul, semnalmente ale autorului, mod de producere a accidentului, etc.). De asemenea, orice problemă întâlnită în trafic în Capitală poate fi sesizată la numărul de telefon 021/9544.

Etichete: accident mortal, accident rutier, conducere fără permis, Sectorul 2, traversare neregulamentară

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE