Autostrada aproape terminată pe care nu se va putea circula încă un anTronsonul Gilău-Nădăşelu, din autostrada Transilvania, este realizat în proporţie de 82,40% şi are toate şansele să fie finalizat până la sfârşitul anului. Va fi deschis circulaţiei însă abia peste un an, când ar putea fi terminat podul scos la licitaţie vineri, care îl va lega de tronsonul construit de Bechtel, Turda-Gilău.

Autostrada aproape terminata pe care nu se va putea circula inca un an
Autostrada aproape terminată pe care nu se va putea circula încă un an

Licitaţia pentru finalizarea lucrărilor la podul peste Someşul Mic, de la Gilău, a fost publicată vineri în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Potrivit anunţului publicat de către Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fosta CNADNR, contractul va fi atribuit după criteriul cel mai bun raport calitate-preţ, în care preţul contează în proporţie de 70%, 24% contează perioada de garanţie ofertată şi 6% garanţia pentru rosturile de dilataţie.

Valoarea estimată a contractului este de 48,56 milioane de lei, fără TVA. Preţul nu include materiale asigurate de către CNAIR pentru finalizarea podului, evaluate la 17,27 milioane de lei. Aceste materiale ar proveni de la fostul constructor, americanii de la Bechtel, potrivit unor surse din domeniu.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 5 decembrie. Durata minimă a contractului este de 70 de luni, din care 10 luni pentru execuţia lucrărilor şi 60 de luni reprezintă perioada minimă de garanţie.

Astfel, lucrările la podul peste Someşul Mic şi canalul Hidroelectrica ar putea fi gata abia la finele anului viitor, dacă nu vor fi întârzieri din cauza contestaţiilor.

Abia atunci ar putea fi deschis circulaţiei şi tronsonul Gilău-Nădăşelu, construit de UMB Spedition.

„În prezent, stadiul lucrărilor la tronsonul Gilău –Nădășelu (km 0+000 – km 8+700) este realizat în proporție de 82,40% şi până la sfârşitul anului se estimează finalizarea lucrărilor. După finalizarea şi recepţia lucrărilor, acestea beneficează de o perioadă de garanţie de 48 luni. În această perioadă, responsabilitatea întreţinerii revine Beneficiarului (CNAIR-n.r.), iar responsabilitatea remedierii defecţiunilor revine în sarcina Antreprenorului (constructorului – n.r.)", au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii CNAIR.

Etichete: Autostrada Transilvania, tronsonul Gilău-Nădăşelu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h