Autostrada Bucureşti-Ploieşti, fără parcări de 4 ani. De ce întârzie lucrărileLucrările de construire a parcărilor de pe Autostrada Bucureşti-Ploiesti încă nu au fost demarate, deşi au trecut cinci luni de la semnarea contractului, iar circulaţia pe această şosea de mare viteză a fost deschisă acum patru ani, scrie economica.net.

Autostrada Bucuresti-Ploiesti
Autostrada Bucureşti-Ploieşti
Foto: floteauto.ro

Bogdan Pinte, directorul firmei Good Prod din Zalău, care a câştigat contractul pentru realizarea parcărilor, a spus pentru ECONOMICA.NET că oficialii de la Drumuri nu au emis încă ordinul de începere a lucrărilor din cauză că au fost o mulţime de impedimente, printre care lipsa finanţării, schimbarea Guvernului, trecerea de pe un program european de finanţare pe altul.

Pe de altă parte, pe site-ul CNADNR se menţionează că "garanţia de bună execuţie nu a fost furnizată în termen de 15 zile de la data semnării acordului contractual, în conformitate cu prevederile contractuale şi în consecinţă nu a fost comunicată data de începere a lucrărilor".

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a semnat pe 11 ianuarie 2016 contractul de proiectare şi executie a parcărilor şi a spatiilor de servicii de pe Austroada Bucureşti-Ploieşti.

Contractul a fost atribuit, în urma finalizării procedurii de achiziţie prin licitaţie deschisă, asocierii Good Prod SRL – Axia SRL – Trasproiect 2001, reprezentată în calitate de lider al asocierii de Good Prod SRL.

Valoarea contractului este de 35 milioane de lei fără TVA (aproape 8 milioane de euro) pentru construcţia a şase parcări de scurtă durată, câte trei de-o parte şi alta a autostrăzii, la km 28, km 42 şi km 50, spaţii de servicii S1 la km 57, pe ambele sensuri dar şi spaţii de servicii de tip S3 la km 17 pe partea dreaptă şi km 20 pe partea stângă.

Durata contractului este de şase luni din care două luni perioada de proiectare, patru luni durata de execuţie şi 48 de luni garanţie a lucrărilor. După finalizarea acestor lucrări, următorul pas îl reprezintă lansarea de licitaţii pentru construcţia de benzinării în spaţiile de servicii.

Etichete: autostradă, autostrada bucuresti ploiesti, parcari autostrada Bucuresti Ploiesti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE