Autostrada Comarnic-Braşov NU se mai face cu bani de la Banca Mondială. Din ce cauzăMinisterul Transporturilor a renunțat la a mai pregăti proiectul autostrăzii Comarnic-Brașov cu Banca Mondială, ministrul Finanțelor spunând însă că a fost găsită o altă variantă, mai rapidă, pentru aceste lucrări.

Autostrada Comarnic-Brasov NU se mai face cu bani de la Banca Mondiala. Din ce cauza
Autostrada Comarnic-Braşov NU se mai face cu bani de la Banca Mondială. Din ce cauză

"Dânșii au găsit o altă variantă mai rapidă de a face lucrurile să se întâmple pe acest sector de drum Comarnic-Brașov. Nu este importantă partea de finanțare, este importantă calea de a implementa un astfel de proiect. (...) Nu este nicio discuție, niciun scandal, este o simplă opțiune a Ministerului Transporturilor pentru o altfel de finanțare", a spus ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, citat de news.ro.

În februarie, Guvernul și Banca Europeană de Investiții (BEI) purtau discuții cu privire la demararea unui proiect pilot de infrastructură în regim de parteneriat public-privat, după ce autostrada Comarnic-Brașov nu a putut fi construită în acest mod.

BEI a acordat în 2017 României finanțări record în valoare de aproape 1,9 miliarde euro, iar ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, s-a angajat, într-o discuție cu vicepreședintele BEI, Andrew McDowell, ca autoritățile să nu mai prelungească acordurile de finanțare cu banca, cum s-a întâmplat în trecut.

Etichete: autostrada comernic brasov, bani Banca mondiala autostrada comarnic, Eugen Teodorivici, finantare autostrada comarnic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE