De azi, circulăm până la mare pe autostradăA2, autostrada de la Bucureşti la Constanţa, nu este gata nici după mai bine de 10 ani de la începerea lucrărilor. Astăzi, se va deschide circulaţia pe A2 pe ultimele tronsoane aflate în construcţie. Pe segmentul Cernavodă - Medgidia - Murfatlar, lung de 37 de kilometri, se va circula însă pe o singură cale, cu limitare de viteză la 80 de kilometri la oră.

Se deschide Autostrada Soarelui
Se deschide Autostrada Soarelui

Traficul pe tronsonul Cernavoda - Medgidia al Autostrazii Soarelui (A2) va fi deschis joi, pe o singura cale, anunta CNADNR. Totodata, va fi deschis complet traficul in continuare si pe tronsonul de autostrada Medgidia - Murfatlar si, impreuna cu tronsonul Murfatlar - Constanta inaugurat anul trecut, se va asigura legatura neintrerupta intre Bucuresti si municipiul Constanta. Tot joi va fi deschis si portiunea de 11 km de autostrada de centura a municipiului Constanta (A4) intre DN3 si localitatea Ovidiu.

Autostrada Bucureşti-Constanţa (197 km) trebuia finalizată încă de anul trecut. Ministerul Transporturilor a anunţat însă că a fost nevoit să rezilieze contractul cu firma franceză Colas, care câştigase licitaţia pentru tronsonul Cernavodă-Medgidia, motivând decizia prin „refuzurile repetate ale constructorului de a continua execuţia lucrărilor, invocând diverse motive pentru a justifica întârzierile”.

Proiectul de construcţie a tronsonului a fost scos din nou la licitaţie şi a fost câştigat de companiile Astaldi (Italia) şi Max Boegl (Germania), cele care au câştigat şi licitaţia pentru construirea tronsonului Medgidia-Constanţa. Lucrările au fost reluate în octombrie 2011, cei 20 de kilometri de autostradă urmând să fie finalizaţi în ianuarie 2013. Tot la sfârşitul anului trecut au fost inauguraţi 21 de kilometri din tronsonul Medgidia-Constanţa, respectiv porţiunea dintre Murfatlar şi centura de ocolire a oraşului Constanţa.

Finalizarea Autostrăzii Soarelui ar urma să scurteze timpul de călătorie între Bucureşti şi Constanţa de la 2 ore şi jumătate în prezent, la o oră şi 50 de minute.

Etichete: Autostrada Soarelui, mare, ministerul transporturilor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE