AUTOSTRADA TRANSILVANIA a fost modificată. Cum va fi legat BRAŞOVUL de CLUJ prin noul TRASEUAutostrada Transilvania, care urma să lege oraşe mari precum Braşov, Târgu Mureş, Cluj şi Oradea, se suprapune acum cu alte autostrăzi. Şi asta pentru că nu se mai continuă pe traseul Făgăraş-Sighişoara-Târgu Mureş, ci pe ruta Sibiu-Sebeş-Turda, care a fost considerată de către oficialii CNAIR o variantă mai bună de legătură între Braşov şi Cluj.

Autostrada Transilvania
Autostrada Transilvania

Autostrada Braşov-Borş, parte din A3, nu se mai continuă pe traseul Făgăraş - Sighişoara - Târgu Mureş, potrivit hărţii interactive a autostrăzilor, publicată pe site-ul Ministerului Transporturilor. În schimb, se continuă spre Sibiu, porţiunea dintre acest oraş şi Braşov fiind acum considerată parte din Autostrada Transilvania. Bucureştiul va fi legat astfel de Sibiu prin două autostrăzi, A1 şi A3, scrie economica.net.

Întrebaţi dacă renunţă oficial la construirea Autostrăzii Transilvania pe traseul Făgăraş-Sighişoara-Târgu Mureş, reprezentanţii Companiei de Drumuri au spus că acest proiect nu va fi realizat în următoarele exerciţii financiare.

"În formele intermediare cât şi finale ale Master Planului General de Transport (MPGT), obiectivul de investiţii Autostrada Făgăraş - Sighişoara - Tg. Mureş nu a fost identificat de-a lungul acestui aliniament ca intervenţie în următoarele exerciţii financiare", au declarat reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fosta CNADNR.

Etichete: autostradă, autostrada transilvaniei, CNAIR, transilvania

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE