Avalanșă într-o cunoscută stațiune de schi din Austria. BILANȚ PROVIZORIU: 5 morțiCinci schiori cehi au murit într-o avalanșă care a surprins în total 17 persoane, sâmbătă, în landul austriac Tirol, a anunțat poliția, potrivit AFP.

Avalansa intr-o cunoscuta statiune de ski din Austria. BILANȚ PROVIZORIU: 5 morti
Avalanșă într-o cunoscută stațiune de ski din Austria. BILANȚ PROVIZORIU: 5 morți

Avalanşa s-a produs sâmbătă în jurul orei 12.00 (13.00, ora României) în zona Junsjoch, situată în apropierea orăşelului Wattens, în regiunea austriacă Tirol.

Cinci schiori cehi și-au pierdut viața, circa 10 persoane fiind îngropate de zăpadă, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, citat de Reuters, scrie Agerpres.

Oficialitatea austriacă a spus că în avalanșă — produsă pe valea Wattental, situată la 40 de kilometri sud-est de Innsbruck, în vestul Austriei — au fost rănite câteva persoane.

Poliția nu a precizat dacă acesta este bilanțul definitiv și nici care este starea de sănătate a celorlalte victime ale acestei avalanșe care s-a declanșat la prânz pe valea Wattental, situată la 40 de kilometri sud-est de Innsbruck, în vestul Austriei. Cei 17 schiori de naționalitate cehă făceau trekking pe valea Wattental.

Alte avalanșe au avut loc în ultimele ore în Tirolul austriac, autoritățile văzându-se nevoite să intervină pentru a-i salva pe shiorii aflați în dificultate. Căderile recente de zăpadă și o ușoară încălzire a vremii par să fi favorizat instabilitatea stratului de zăpadă din această regiune extrem de populară printre amatorii sporturilor de iarnă.

Etichete: Austria, avalansa, Innsbruck, schi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE