AVEREA lui Klaus Iohannis. Cât a încasat şeful statului în 2015 din vânzarea cărţilorPreşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, sunt proprietarii a cinci locuinţe, potrivit ultimei declaraţii de avere a şefului statului, cu una mai puţin după ce au pierdut un imobil în instanţă. Iohannis are 295.000 de lei în bancă, iar din vânzarea celor două cărţi, ”Pas cu pas” şi ”Primul pas”, a încasat, în 2015, peste 82.000 de lei.

Carmen si Klaus Iohannis
Carmen şi Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis și-a publicat declarația de avere pe anul 2015. Împreună cu soţia, deţine două apartamente şi trei case de locuit. Cei doi au pierdut un imobil din cele şase deţinute în Sibiu, prin decizie definitivă a instanţei.

Astfel, şeful statului are două apartamente, dobândite în 1997 şi 2001, prin cumpărare, şi alte trei case, dintre care două cumpărate în acelaşi an, 2007, şi una dobândită în 1992 prin donaţie/cumpărare.

Faţă de declaraţia anterioară de avere, şeful statului nu mai are trei conturi în bancă, el având acum doar un cont de 295.000 de lei. 

Iohannis nu deţine obiecte de artă sau bijuterii în valoarea de peste 5.000 de euro şi nici autoturisme.

În 2015, Iohannis a câştigat în calitate de președinte suma de 133.879 de lei, iar soția sa, ca profesor, a avut un salariu de 22.554 de lei.

De asemenea, Iohannis a declarat că a câştigat 82.844 lei de la Editura Curtea Veche Publishing, pentru drepturile de autor pentru cele două volume autobiografice "Pas cu Pas", lansat în noiembrie 2014, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, şi "Primul Pas", lansat după câştigarea acestora.

Totodată, soţii Iohannis au obținut fiecare câte 59.960 de lei din chirii în 2015.

VEZI AICI DECLARAŢIA DE AVERE

În 12 noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia au pierdut definitiv procesul privind un imobil pe care îl cumpăraseră în centrul municipiului Sibiu. Curtea de Apel Braşov a menţinut atunci o decizie dată în 2014 de Tribunalul Braşov, care anula un contract de vânzare-cumpărare încheiat între Klaus Iohannis, soţia acestuia, Carmen Iohannis, soacra preşedintelui şi moştenitorii unui imobil din centrul municipiului Sibiu.


Etichete: avere Klaus Iohannis, case Klaus Iohannis, Klaus Iohannis, Klaus Iohannis carti, Klaus iohannis declaratie de avere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE