Averea Monicăi Ridzi, menţinută sub sechestru de Înalta CurteJudecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, luni, ca apartamentul din Petroşani şi un teren intravilan ale Monicăi Iacob Ridzi, precum şi jumătate dintr-o casă pe care o deţine în coparticipaţie, să fie menţinute sub sechestru.

Averea Monicai Ridzi, mentinuta sub sechestru de Inalta Curte
Averea Monicăi Ridzi, menţinută sub sechestru de Înalta Curte
Foto: cronicavj.ro

Judecătorii ICCJ au stabilit, luni, pedepse la închisoare, cu executare şi suspendare, în dosarul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, de abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului. Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu. Sentinţa nu este însă una definitivă.

Totodată, instanţa a admis acţiunea civilă şi i-a obligat pe toţi cei 12 inculpaţi - Ridzi, fosta ei consilieră, Ioana Elena Vârsta, Paul Diaconu, Marius Mihail Mărcuţă, Florin Cătălin Mircea, Octavian Petru Dragomir, Claudia Radu, Dan Petre Toia, Daniela Elena Popa - angajaţi în minister la vremea aceea, şi George Udengiu, Bogdan Iacobescu şi Marius Negrea, asociaţi şi administratori ai unor firme, la plata sumei de 2.736.933,28 de lei drept despăgubiri civile Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS)transmite Mediafax.

De asemeena, instanţa a menţinut măsurile asiguratorii dispuse în 21 iulie 2009 de DNA prin care s-a instituit sechestrul asigurător asupra următoarelor sume de bani totalizând 1.151.204,15 de lei descoperite în conturile societăţii Artisan Consulting şi Compania de Publicitate Mark - în prezent - Brandvision Media şi Compania de Publicitate Brandvision, şi provenite din cele încasate de la MTS în baza contractelor 13, 14 şi 15, 568.44 de lei, 143.520,23 de lei, 900.000 de lei, găsite în conturie societăţii Art Consulting, 76.919,04 de lei şi 30.194,44 de lei găsiţi în conturile bancare ale societăţii Compania de Publicitate Mark.

Judecătorii au menţinut şi măsurile asiguratorii din 14 decembrie 2010 ale DNA asupra bunurilor din proprietatea Monicăi Iacob-Ridzi, respectiv asupra unui apartament din Petroşani, cu valoare de impozitare de 140.681,17 de lei, a unei jumătăţi din casa deţinută în coproprietate de Monica Iacob Ridzi în comuna Scărişoara, judeţul Olt, respectiv o construcţie cu valoare de impozitare de 126.000 de lei, şi a unui teren intravilan în suprafaţă de 3.005 mp cu valoare de impozitare 136 de lei.

Etichete: abuz în serviciu, condamnare, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, monica iacob ridzi, sechestru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h