Sebastian Ghiță și Iulian Herțanu, cu AVERILE puse SUB SECHESTRU de DNAAverea lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, și cea a deputatului Sebastian Ghiță au fost puse sub sechestru de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Anchetatorii au pus sechestru pe o parte din averile inculpaţilor din dosarul lui Iulian Herţanu. În afară de cumnatul premierului, şi de deputaţii Sebastian Ghiţă au fost puse sub sechestru și bunurile lui Vlad Cosma, dar şi cele ale tatălui celui din urmă, Mircea Cosma, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Prahova.

UPDATE Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a refuzat să facă declarații la ieșirea din sediul DNA Ploiești. Întrebat de jurnaliști dacă s-a folosit vreodată de numele premierului, Iulian Herțanu a spus că "Niciodată" nu a făcut-o.

Sebastian Ghiță a declarat, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, că sechestrul vizează mai multe conturi și imobile, potrivit Realitatea Tv.

Sebastian Ghiţă s-a prezentat marţi dimineaţă la sediul DNA din Ploieşti pentru a i se aduce la cunoştinţă că o parte din averea sa va fi pusă sub sechestru, scrie realitatea.net.

Procurorii DNA vor pune sechestru pe o parte din bunurile deputatului Sebastian Ghiţă, care este implicat alături de cumnatul premierului în dosarul de fraudare a fondurilor europene în legătură cu lucrările de extindere a canalizării în orașul Comarnic.

De asemenea, procurorii DNA au pus sechestru pe averea lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta. 

Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta, a fost eliberat din arestul preventiv în urmă cu aproape o săptămână. Iulian Herțanu a fost plasat în arest la domiciliu după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis contestația față de prelungirea măsurii arestului preventiv cu 30 de zile în dosarul de fraudare a fondurilor europene în legătură cu lucrările de extindere a canalizării în orașul Comarnic.

Herţanu este acuzat de DNA de fraudă cu bani europeni. Printre acuzații se numără și evaziune fiscală. Herţanu a fost arestat preventiv în 18 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă.

În aceeași cauză, sunt cercetați sub control judiciar Mircea Cosma, președinte al CJ Prahova, și deputații Vlad Cosma și Sebastian Ghiță.

Procurorii DNA din Ploiești pregăteau încă de la mijlocul lunii aprilie sechestrarea averii cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, care se afla la acel moment în arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală, prejudiciul ridicându-se la peste 10 milioane de lei.

La acel moment, procurorii DNA inventariau bunurile lui Iulian Herțanu, pentru ca mai apoi să treacă la sechestrarea propriu-zisă a acestora. În acest fel, anchetatorii se vor asigura că după ce se va dovedi vinovăția lui Iulian Herțanu, și a presupușilor săi complici, eventualul prejudiciu din acest dosar se va recupera.

Etichete: avere, DNA, Iulian Herțanu, Sebastian Ghiţă, sechestru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h