Averse în Bucureşti: Inundaţie la Biblioteca Naţională, intervenţii de urgenţă Apa NovaBiblioteca Nationala
Biblioteca Națională

Ploaia a influenţat negativ traficul din Capitală, circulându-se bară la bară. O casă de chirpici din Chitila s-a prăbuşit din cauza ploii, fără a exista însă victime. 16 echipe Apa Nova s-au aflat pe teren pentru a degaja canalele acolo unde nu mai făceau faţă.

Cel mai puţin aşteptat incident s-a petrecut însă la nou-inaugurata Bibliotecă Naţională, unde apa s-a infiltrat pe la acoperişurile din sticlă.

Lucrările la Biblioteca Naţională a României au început în 1986, însa după Momentul ’89 acestea au fost sistate. Șantierul a prins viaţă în martie 2009 cu o investiţie anunţată de 100 de milioane de euro. Sumele alocate pentru noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României dar şi pentru reabilitarea Teatrului Naţional Bucureşti provin dintr-un împrumut de circa 200 de milioane de euro, acordat Guvernului României de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) şi gestionat de Ministerul Culturii.

Etichete: averse, Biblioteca Naţională, ploaie

0/0 COMENTARII
Marin P.
16 mai 09:58
+0
VOTURI
-0

Iata ca istoria se repeta la nesfarsit parca trasa la indigo!

Lucrarile acestei organizatii care a acaparat cam toate contractele edilitare de referinta ale statului sunt advarate catastrofe dar nici un guvern de la inceputul anilor 90 incoace nu a indraznit sa-i cerea socoteala proprietarului trustului Aedificia Carpati, generalul de securitate preferat al Elenei Ceausescu, Petrica Badea.

Fostul campion la lupte greco romane si al idilelor cu "tovarasa" este astazi campionul lucrarilor cu statul.

Fiecare contract reprezinta un tun de referinta, o gaura neagra in bugetul statului.

Sediile STS-ului au mancat suta de milioane de Euro ca sa se scufunde de indata ce au fost receptionate cu apartura de zeci de milioane cu tot. Intarzierile de peste 3-4 ani in finalizarea lucrarilor, depasirea de aproape 5 ori a pretului ferm contractat si dezastrul lasat in urma nu au impresionat pe nimeni, nici Curtea de Conturi si nici vre-un corp de control nu a indraznit vreodata sa i ceara socoteala generalului. Au urmat zeci de alte contracte identice, castigate prin metode controversate, licitatii hotarate de mercenarii generalului infiltrati in toate nivelele justitiei romane. Muzeul de Arta Moderna a lui Adrian Nastase de la Palatul Parlamentului. O baraca de metal si sticla cu probleme tehnice uriase, cu incalcarea tuturor normelor de siguranta in constructii si o gaura neagra confirmata initial de procurori de peste 500 de miliarde de Lei. Desi dosarele au fost de mai multe ori "zgandarite" si cu toata dorinta de a-l pune la zid pe fostul Premier, nici macar Basescu nu a indraznit sa mai continue acest dosar caci l-ar fi deranjat pe generalul din dosul Cotrocenilor, tatucul tuturor presedintilor si guvernelor de dupa 89.

Palatul Victoria, o catastrofa menita doar sa completeze conturile unora si altora in vremuri de criza. De la 30 de milioane de Euro contractul a depasit prin acte aditionale in foarte scurt timp suta de milioane. Doar de lucrat nu prea s-a lucrat nimic in afara unor placari de fatada.

Biblioteca Nationala, mina de aur de distribuire a uriase fonduri a mai multor guverne dar in mod special in conturile generalului se dovedeste a fi la fel de "monumentala" ca toate lucrarile acestei pseudo firme de constructii. Inaugurata de mai multe ori, de fiecare Prim Ministru din ultimii 4 ani, si biblioteca precum toate celelalte contracte "incredintate" generalului a costat bugetul cu circa 100 de milioane de Euro mai mult decat valoarea pentru care lucrarea i-a fost incredintata generalului. Ateneul Roman sufera si acesta ca toate cladirile ce au intrat pe mana acestei sugative de fonduri.

In prezent o noua lovitura este pregatita culturii Teatrul National fiind incredintat aceluiasi general. Si aici inainte ca lucrarile sa inceapa, de indata dupa semnarea contractului pentru o suma ferma, valoarea acestuia a fost multiplicata prin acte aditionale ilegale. Muzeul de Arta de la Palatul Regal inaugurat cu elogii de subalternul si elevul generalului, nimeni altul decat PM MRU prezinta aceleasi caracteristici, calitate execrabila, costuri dementiale, fonduri disparute justificate prin acte dubioase ce nu conving nici macar un elev de clsa a patra. Dar se pare fie ca oamenii pusi de general in functii importante in Curtea de Conturi, la Parchet, in tribunale, ICCJ sau la CSM, la finante si cam in toate institutiile de forta ale statului nu au nici macar 4 clase primare fie pregatirea lor nu are nimic de a face cu sarcina lor reala de serviciu de a umfla conturile generalului despre care SRS scria inca din anii 90 ca va conduce Romania spre inaltele idealuri ale iubitului cuplu proclamando, asa cum am si vazut recent in interventiile Olandei, Finlandei si a altor tari civilizate la Bruxelles, primul stat eminamente mafiot din lume.

Nu va asteptati ca Ponta sa iasa din randurile generalului, vom vedea in campania ce abia a inceput cate "inaugurari" va face si acest prim ministru.

gabi
16 mai 07:26
+0
VOTURI
-0

teapa ... nu ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE