AVERTIZARE ANM: Capitala, sub COD GALBEN de ploi. Nordul ţării, sub COD PORTOCALIU de ninsoriAVERTIZARE METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vreme rea, valabil în cea mai mare parte a ţării, inclusiv în Bucureşti. De asemenea, două judeţe din nordul ţării sunt sub avertizare cod portocaliu din cauza ninsorilor ce vor fi înregistrate de azi de la prânz, până mâine dimineaţă.

AVERTIZARE ANM: Capitala, sub COD GALBEN de ploi. Nordul tarii, sub COD PORTOCALIU de ninsori
AVERTIZARE ANM: Capitala, sub COD GALBEN de ploi. Nordul ţării, sub COD PORTOCALIU de ninsori
Foto: ANM

COD GALBEN DE PLOI. De duminică, de la ora 10.00, a intrat în vigoare codul galben de intemperii, care afectează aproape toată România. Potrivit ANM, în cea mai mare parte a ţării, inclusiv în Bucureşti, până luni la ora 18.00, vor fi înregistrate ploi însemnate cantitativ. La munte şi în zonele înalte din nordul ţării vor apărea şi ninsori.

COD GALBEN. Astfel, între 11 octombrie, ora 10.00, şi 12 octombrie, ora 18.00, va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 25...30 l/mp, iar în nordul Olteniei şi al Munteniei, în sudul Moldovei şi Dobrogea izolat 50 l/mp. În Carpaţii Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, dar temporar vor fi şi precipitaţii mixte şi se va forma polei. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, dar şi în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h, mai ales în regiunile sudice, iar în sudul Banatului, estul Munteniei şi Dobrogea, precum şi la munte, vor fi rafale de peste 70 km/h.

Procesul de răcire se va accentua, vremea devenind deosebit de rece în toate regiunile, dar cu precădere în cele extracarpatice.

COD PORTOCALIU. De duminică, de la ora 13.00, şi până luni la ora 10.00, în judeţul Suceava şi în zona de munte a judeţului Neamţ, stratul de zăpadă va depăşi 10...15 cm, vor fi intensificări ale vântului de peste 70...80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Etichete: ANM, avertizare meteo, cod galben, cod portocaliu de ninsori

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE