Avertizarea COD GALBEN de furtuni, prelungită în 27 de judeţe din ţarăAvertizarea cod galben a fost prelungită, de sâmbătă până duminică dimineaţă, în 27 de judeţe din sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării.

Meteorologii anunţă aici ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii, cantităţile de apă putând ajunge până la 30-40 de litri pe metru pătrat. Precipitaţiile pot aduce la sol particulele de praf saharian, dar în concentraţii reduse. În sudul ţării, vremea se menţine caniculară, cu temperaturi de până la 36 de grade şi cu disconfort termic.

Judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui sunt sub avertizare cod galben de sâmbătă, ora 09.00, până duminică, la aceeaşi oră.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în cele 27 de judeeţe din sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zona montană, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată, cu ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice şi intensificări de vânt cu aspect de vijelie, în unele zone fiind posibile chiar căderi de grindină.

Etichete: cod galben, meteo, vremea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE