Aveţi dispozitive cu iOS? Care sunt aplicaţiile care vă pun în pericol gadget-urileA trecut vremea în care deţinătorii de dispozitive Apple se puteau simţi relativ în siguranţă. Compania de securitate FireEye pretinde că hackerii au găsit o metodă prin care să spargă dispozitivele cu iOS, cu ajutorul unei aplicaţii periculoase.

Aveti dispozitive cu iOS? Care sunt aplicatiile care va pun in pericol gadget-urile
Aveţi dispozitive cu iOS? Care sunt aplicaţiile care vă pun în pericol gadget-urile
Foto: noobz.ro

Până de curând, majoritatea hackerilor se concentrau pe dispozitivele cu Windows, pentru că acestea constituiau cea mai mare ţintă. Totuşi, cercetătorii au găsit recent, potrivit Noobz.ro, vulnerabilităţi la dispozitivele care folosesc sisteme de operare Apple, care le fac să fie o ţintă uşoară pentru hackerii experimentaţi.

FireEye a realizat o analiză care pretinde că hackerii au găsit metoda prin care să spargă dispozitivele care rulează iOS, cu ajutorul unei simple aplicaţii descărcate în telefon.

Compania a analizat intens 400 GB de date corporate care s-au scurs când hackerii au spart o firmă de securitate cibernetică, Hacking Team. Această scurgere de date a fost sesizată întrucât firma de securitate a lucrat cu câteva guverne, inclusiv Uzbekistan, Egypt şi Sudan.

"FireEye a dezvăluit recent 11 aplicaţii iOS prin care au fost realizate atacurile în cazul Hacking Team, depistând prima metodă prin care se ţinteşte asupra dispozitivelor iOS", scrie inginerul Zhaofeng Chen în raportul FireEye.

Vezi lista cu aplicaţiile la care trebuie să ai mare atenţie când le descarci în dispozitivele cu iOS.

Etichete: aplicație, Apple, gadget, pericol

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE