Avion privat, închiriat de Guvern, pentru călătoria lui Dacian Cioloș la Berlin. Costul: 23.500 euroPentru călătoria premierului Dacian Cioloș i a ecipei sale la Berlin, Guvernul a închiriat de la compania Țiriac Air, deținută de omul de afaceri Ion Țiriac, un avion de mici dimensiuni. Tariful pltit de Executiv este 23.500 euro. 

Avion privat, inchiriat de Guvern, pentru calatoria lui Dacian Ciolos la Berlin. Costul: 23.500 euro
Avion privat, închiriat de Guvern, pentru călătoria lui Dacian Cioloș la Berlin. Costul: 23.500 euro
Foto: profit.ro

Premierul Dacian Cioloș va efectua, pe 7 ianuarie, la Berlin, prima sa vizită oficială în străinătate în calitate de prim-ministru, urmând să aibă o discuție cu cancelarul Angela Merkel. Prim-ministrul va pleca în această vizită însoțit de șapte persoane.

Surse oficiale au declarat pentru Profit.ro că aeronava privată cu care va merge Cioloș în Germania a fost închiriată de Guvern de la Țiriac Air, compania de stat Tarom neavând un avion de aceleași dimensiuni și cu aceleași condiții pe care să îl pună la dispoziție.

Conform site-ului companiei, interiorul unui avion este decorat cu esențe rare de lemn, piele și textile, iar pasagerii au la dispoziție, pe toată durata zborului, sisteme audio și DVD, servicii de telefonie și conexiune la Internet.

La acest moment, Guvernul și Președinția nu dispun de o aeronavă oficială pentru deplasări externe, de multe ori fostul premier Victor Ponta și fostul președinte Traian Băsescu călătorind în afara țării cu un avion de linie.

În aprilie anul trecut, actualul președinte, Klaus Iohannis, a plecat la summitul Consiliului European cu un avion închiriat, cu 9 locuri, pentru care Președinția a plătit circa 30.000 de euro.

Etichete: avion, avion privat, dacian ciolos, Ion Ţiriac

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE