Aviz favorabil pentru Ziua Naţională a Unirii Basarabiei cu RomâniaComisia romanilor de pretutindeni din Senat a avizat marti favorabil propunerea legislativa privind instituirea Zilei Nationale a Unirii Basarabiei cu Romania.

Aviz favorabil pentru Ziua Nationala a Unirii Basarabiei cu Romania
Aviz favorabil pentru Ziua Naţională a Unirii Basarabiei cu România
Foto: istorii-pe-scurt.ro

Propunerea legislativa, care il are ca initiator pe deputatul Eugen Tomac, are ca obiect instituirea zilei de 27 martie ca Ziua Nationala a Unirii Basarabiei cu Romania, informeaza Hotnews.ro.

Initiativa prevede ca Guvernul si autoritatile publice centrale si locale sa ia masurile necesare pentru ca in data de 27 martie drapelul Romaniei sa fie arborat si intonat Imnul national.

De asemenea, Ziua Nationala a Unirii Basarabiei cu Romania poate fi marcata de autoritatile administratiei publice, organizatii neguvernamentale, muzee, reprezentantele Romaniei in strainatate, prin evenimente si manifestari cultural-stiintifice.

Dupa ce Comisiile de administratie si cultura din Senat se vor exprima prin raport asupra propunerii legislative, proiectul va intra in dezbaterea plenului Senatului.

Etichete: unire basarabia, ziua naţională

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h