Avocații Antena Group cer înlăturarea interceptărilor efectuate de SRI în dosarul RCS&RDSAvocații Antena TV Group au cerut Curții de Apel înlăturarea interceptărilor efectuate de SRI, în dosarul în care Dan Voiculescu este acuzat de șantaj la adresa companiei RCS&RDS. Avocații invocă decizia dată recent de Curtea Constituțională.

Avocatii Antena Group cer inlaturarea interceptarilor efectuate de SRI in dosarul RCS&RDS
Avocații Antena Group cer înlăturarea interceptărilor efectuate de SRI în dosarul RCS&RDS

Avocații care reprezintă Antena Grup în instanță au cerut magistraților eliminarea din dosar a interceptărilor și înregistrărilor ambientale, arătându-se faptul că și raportul de monitorizare a presei a fost efectuat tot de către SRI. Cu această cerere au fost de acord și avocații celorlalte părți inculpate în dosar, inclusiv apărătorii lui Dan Voiculescu.

Împotriva acestei cereri s-au declarat avocatul companiei RCS&RDS și procurorul care reprezintă DNA. Astfel, avocatul companiei a susținut că decizia Curții Constituționale nu se aplică acestui dosar, deoarece procesul a trecut de camera preliminară, iar procurorul de ședință a declarat că decizia Curții nu se aplică retroactiv.

Instanța a stabilit să trimită o adresă la DNA și Parchetul General, pentru a i se comunica cine a făcut înregistrările ambientale și telefonice în acest dosar și în ce a constat asistență acordată de SRI. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 13 aprilie, scrie Agerpres.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, și Dan Voiculescu au fost trimiși în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzați în legătură cu folosirea instituțiilor media (televiziuni, publicații online și scrise) pentru șantaj cu scopul obținerii de foloase materiale ilicite însemnate.

În același dosar au mai fost deferiți justiției fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală Șerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat și administrator al societăților Antena TV Group, Antena 3 și Intact Production, care este și singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum și firmele Antena TV Group, Antena 3 și Intact Publishing.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie — 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat și gradual acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție.

Etichete: Antena Grup, Dan Voiculescu, dosar RCS RDS, interceptări, proces, SRI

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE