Avocații au cerut anularea interceptărilor din dosarul lui Voiculescu, ca urmare a deciziei CCRAvocaţii din dosarul Antena Group- RCS&RDS, în care Dan Voiculescu este acuzat de complicitate la şantaj, au cerut anularea interceptărilor realizate în dosar. Cererea avocaților a venit ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale referitoare la realizarea interceptărilor.

Avocatii au cerut anularea interceptarilor din dosarul lui Voiculescu, ca urmare a deciziei CCR
Avocații au cerut anularea interceptărilor din dosarul lui Voiculescu, ca urmare a deciziei CCR
Foto: jurnalistii.ro

Avocaţii celor judecaţi în dosarul Antena Group-RCS&RDS, în care fostul senator Dan Voiculescu este acuzat de complicitate la şantaj, au cerut identificarea interceptărilor realizate de procurorii DNA cu ajutorul SRI şi anularea acestora, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale referitoare la faptul că SRI nu mai poate pune în aplicare mandate de supraveghere tehnică. Astfel, instanţa a dispus trimiterea unor adrese către Direcţia Naţională Anticorupţie şi la Parchetul e pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a se identifica interceptările realizate de SRI însă discuţiile referitoare la această solicitare vor fi reluate la finalul procesului, au anunţat magistraţii, conform mediafax.ro.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 13 aprilie.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată în 1 octombrie 2013, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj, iar Dan Voiculescu şi fiica sa, de complicitate la această infracţiune. Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

Etichete: CCR, Dan Voiculescu, interceptări

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE