Avocatul Poporului contestă ridicările de maşiniAvocatul Poporului a sesizat Înalta Curte cu privire la ridicarea maşinilor de pe străzi şi amenzile primite de şoferi.

Avocatul Poporului contesta ridicarile de masini
Avocatul Poporului contestă ridicările de maşini
Foto: www.stiridb.ro

Şoferii ar putea câştiga definitiv războiul cu primăriile şi cu firmele care ridică maşini. Avocatul Poporului a sesizat instanța supremă asupra hotărârilor de consilii locale prin care se stabilesc sancţiunile pentru şoferii care parchează ilegal.

„Potrivit unei orientări jurisprudenţiale majoritare, hotărârile consiliilor locale adoptate în vederea procedurii privind ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, constatarea şi aplicarea contravenţiilor sunt lovite de nulitate întrucât stabilesc şi sancţionează contravenţii în domeniul circulaţiei rutiere, domeniu reglementat de OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare", arată Avocatul Poporului, potrivit dcnews.ro.

Potrivit Avocatului Poporului, deciziile pentru sancţionarea celor care încalcă legea circulaţiei trebuie reglementate doar de Guvern, prin lege, nu de consiliile locale. Ceea ce înseamnă că şoferii pot obţine în instanţă anularea deciziilor de ridicare a maşinilor. Mai mult, cei care au plătit ca să-şi recupereze vehiculele ar putea obţine despăgubiri în justiţie.
Etichete: Avocatul Poporului, ridicare maşini

0/2 COMENTARII
vlad
15 apr 10:17
+0
VOTURI
-0
Mda, pai sa se modifice nene legislatia, este normal sa poti ridica masini!!! De fapt se face prea putin in Bucuresti, e plin centrul de masini lasate anapoda si nimeni nu face nimic. Pai hai sa-mi iau si eu trabantul si sa-l parchez drept in Piata Universitatii cat ma plimb prin centrul vechi... ca deh, avocatul poporului a zis ca nu pot sa mi-o ridice.
Ing.
14 apr 14:16
+0
VOTURI
-0
Sau se poate modifica legislaţia, adăugându-se un articol la Codul Rutier ,,autovehiculele staţionate neregulamentar vor fi ridicate de organele autorităţilor locale şi depozitate minim 30 de zile, ulterior putând fi valorificate prin licitaţie publică în folosul bugetului local".
Dar trăim în România... aici cine are maşină, are şi dreptul să şi-o pună la maxim 1m de locul unde are nevoie... ce dacă e trecere de pietoni, trotuar, pistă de biciclete sau linie de tramvai? Sărăntocii fără maşină pot merge şi pe jos, în şir indian pe lângă maşinile parcate pe trotuar, nu?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE