Avocatul Poporului INTERVINE, după cazurile de viol din Vaslui şi OltAvocatul Poporului a solicitat Inspecţiei Judiciare din Consiliul Superior al Magistraturii informaţii despre cauze privind tinere sechestrate şi violate, precum şi eventualele măsuri dispuse de anchetatori, făcând referire la cazuri din judeţele Olt şi Gorj. Între timp, mama tinerei din Vaslui care a fost violată de 7 bărbaţi, a transmis, luni, o sesizare la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) privind acest emisiunea TV ”La Măruță”, au declarat reprezentanţi ai CNA pentru Mediafax.

Avocatul Poporului INTERVINE, dupa cazurile de viol din Vaslui si Olt (Foto ziuanews.ro)
Avocatul Poporului INTERVINE, după cazurile de viol din Vaslui şi Olt (Foto ziuanews.ro)

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu ca urmare a informaţiilor apărute în presă, referitoare la cauze privind fapte cu violenţă, respectiv despre sechestrarea şi violarea unor tinere.

Dosarele în care violatorii au fost puşi în libertate, verificate de Parchetul General 

Potrivit sursei citate, în presă au fost prezentate cazul unei tinere din comuna Rusăneşti, judeţul Olt, care ar fi fost violată de patru bărbaţi chiar în ziua în care a împlinit 18 ani, una din persoanele acuzate de săvârşirea faptei având calitatea de militar, cazul unei adolescente din Târgu Jiu, de 16 ani, care ar fi fost violată şi sechestrată de un avocat, în urmă cu un an şi cazul unei minore de 17 ani, din judeţul Gorj, care ar fi fost violată de doi tineri.

Sfaturile Poliției, anti-viol: Vestimentaţia decentă şi comportarea modestă nu incită la acostări 

"În vederea identificării unor posibile încălcări de drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, Avocatul Poporului a solicitat Inspecţiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii să îi comunice informaţiile pe care le deţine privind noile cazuri prezentate de mass-media şi dacă au fost dispuse măsuri în legătură cu acestea", arată luni Avocatul Poporului, într-un comunicat de presă, citat de romanialibera.ro. 

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul dosarului privind violarea unei tinere din judeţul Olt de către patru bărbaţi din Deveselu, printre care şi un militar de la baza din localitate.

Tânără de 18 ani, VIOLATĂ de 4 bărbaţi în ziua majoratului: Un agresor este militar NATO la Deveselu

CITEŞTE ŞI Avertizarea unui membru CNA, după ce PRO TV a difuzat imagini cu fata violată de 7 bărbaţi. 

Etichete: Avocatul Poporului, inspectia judiciara, Olt, vaslui, viol

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h