Avocatul Poporului s-a autosesizat în legătură cu accesul maşinilor în zonele pietonale din CentruAvocatul Poporului s-a autosesizat în legătură cu accesul ilegal al autovehiculelor în zonele urbane pietonale, cum ar fi Centrul Vechi al Capitalei.

Avocatul Poporului s-a autosesizat in legatura cu accesul masinilor in zonele pietonale din centru
Avocatul Poporului s-a autosesizat în legătură cu accesul maşinilor în zonele pietonale din centru

Avocatul Poporului s-a autosesizat privind accesul autovehiculelor în spaţiile pietonale, având în vedere că în zonele acestea, unde pietonii nu sunt obişnuiţi să se asigure în privinţa circulaţiei maşinilor, cum ar fi în Centrul Vechi, circulă, în timpul zilei, maşini de aprovizionare, autoturisme şi vehicule de salubritate.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind clarificarea cadrului legal care reglementează accesul vehiculelor în zonele pietonale. În context, Avocatul Poporului solicită Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti să clarifice care sunt zonele din Municipiul Bucureşti declarate ca fiind exclusiv pietonale; actele normative care stabilesc situaţia juridică a respectivelor zone; în ce condiţii este permisă circulaţia autovehiculelor în perimetrele declarate ca zone pietonale; cui revine sarcina supravegherii respectării condiţiilor impuse de lege cu privire la circulaţia autovehiculelor în aceste zone", se arată într-un comunicat de presă remis luni. 

Avocatul Poporului precizează că „sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, în contextul în care Avocatul Poporului a constatat că în municipiul Bucureşti există anumite perimetre pe care autorităţile locale sau municipale le-au declarat zone exclusiv "pietonale" (zona Centrului Istoric este una dintre ele). În aceste areale, pot fi observate circulând printre pietoni diverse autovehicule (autoturisme, vehicule de aprovizionare, vehicule de salubritate etc), existând pericolul real de producere a unor accidente, dat fiind faptul că pietonii nu se aşteaptă ca în aceste zone (teoretic destinate exclusiv circulaţiei pietonale) să întâlnească autovehicule".

Sursa: Mediafax

Etichete: acces masini, autosesizare, Avocatul Poporului, Bucureşti, Centrul vechi

0/5 COMENTARII
altul
24 May 11:22
+0
VOTURI
-0
praf in ochi..din pacate nu vor face nimic. Centrul vechi este o mare parcare si asa va ramane, pentru ca grofii care lucreaza pe acolo nu-si pot deplasa burtile pe jos..
PINTILIE
24 May 08:11
+0
VOTURI
-0
In aceea zona sunt parcate inclusiv autovehiculele de la Avocatul Poporului !!! Ciorbea = IPOCRIZIE !!!
Cris
24 May 07:51
+0
VOTURI
-0
Cei de la Primaria Capitalei si de la Polita Locala trebuie sa spuna ce cauta masinile parcate acolo
zzz
24 May 07:19
+0
VOTURI
-0
ce statut are Avocatul Poporului ? care este treaba lui ? multumesc.
alex
24 May 05:51
+0
VOTURI
-0
foarte bine! Am trecut ieri prin centrul istoric si am vazut ca a devenit o mare parcare, iar majoritatea care parcheaza lucreaza la institutiile statului din zona. Din cate stiam centrul istoric e pietonal, dar mai respecta cineva ceva in tara asta? Fiecare parcheaza cum il taie capul...pe trotuar, in fata garajului, pe trecerea de pietoni de nu mai ai vizibilitate sa-ti dai seama daca cineva vrea sa traverseze sau nu.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h