Cel mai mare protest la bicicliştilor din Bucureşti: 4.200 de biciclişti prezenţi. FOTO & VIDEOPeste 3.000 de biciclişti şi-au anunţat deja prezenţa la protest organizat de Comunitatea Bicicliștilor din București. Potrivit "numărătorii" bicicliştilor, la protestul de sâmbătă au participat 4.200 de persoane. Iniţial, protestul a fost anunţat pentru sâmbătă la ora 13:00, la Fântâna Zodiac, de la Parcul Carol. Ulterior, confom avizului Primăriei Capitalei, marşul de protest se va desfăşura de la ora 14.30 în Parcul Izvor şi va avea un traseu diferit de cel anunţat anterior. 

"Am pus o cameră pe un bloc de la Eroilor. Înregistrarea a durat 12 minute. Apoi am luat filmarea și am început să numărăm bicicliștii. Old school, unul câte unul. La protestul din toamnă am fost 2000. Acum am fost peste 4200. Departe de a fi arătat ce putem cu adevărat", susţine Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti într-o postare pe pagina de Facebook. 

Protestul este organizat de Comunitatea Bicicliștilor din București, ca urmare a declarațiilor făcute de primarul general, Sorin Oprescu, care susţine că nu este de acord cu trasarea pistelor pentru biciclişti pe carosabil, întrucât nu vrea să numere morţii. Bicicliștii își exprimă tranșant poziție: ''Nu vrem piste pe trotuar''.UPDATE Circa 2000-3000 de biciclişti, potrivit estimărilor Jandarmeriei, s-au adunat în faţa Parcului Izvor din Bucureşti pentru a protesta împotriva deciziei Primpriei Capitaliei de a face piste de bicicleta pe trotuar. Aceştia au plecat în jurul orei 15.00 într-un marş pe Splaiul Independenţei către Primăria Capitalei. 

Bicicliştii au pancarte şi bannere pe care este scris "vrem piste pe carosabil", claxonează şi strigă, scrie Hotnews

Traseul pe care se va desfăşura protestul este PARC IZVOR-POD PIETONAL POLITEHNICA-PMB-IZVOR, anunţă Comunitatea bicicliştilor din Bucureşti pe pagina de Facebook. 

"Vom avea două echipe de voluntari care îi vor prelua pe cei care nu vor fi informaţi asupra acestor modificări, atât din
Herăstrău, de la intrarea Charles de Gaulle, cât şi din Parcul Carol, de la Fântâna Zodiac", susţin organizatorii. 

După ce Primăria Capitalei a modificat ora şi locul de desfăşurare a protestului bicicliştilor, aceştia şi-au schimbat şi mesajul de întâmpinare de pe pagina de socializare "nu ne dezbinaţi, doar ne-ntărâtaţi!". 

Protestul este organizat de Comunitatea Bicicliștilor din București, ca urmare a declarațiilor făcute de primarul general, Sorin Oprescu, care susţine că nu este de acord cu trasarea pistelor pentru biciclişti pe carosabil. "Nu am curajul să le fac pe carosabil. Nu vreau să stau să număr morţii. Am să repar şi să reconsider însă pistele de biciclişti care au în mijloc staţii RATB sau copaci. Eu personal nu am curajul să le cobor pe carosabil" , a argumentat Oprescu.

În replică, bicicliștii își exprimă tranșant poziția: ''Nu vrem piste pe trotuar. Pentru că deja s-a încercat acest lucru de două ori (în 2008 și în 2011) și niciun traseu nu s-a dovedit a fi viabil. 

Vezi pe B365.ro Video şi fotografii spectaculoase la cel mai mare protest al bicicliştilor din Bucureşti. 

Citiți și Pistele ilegale de bicicliști de 10 milioane €, cercetate de Curtea de Conturi şi Oprescu promite piste pentru biciclişti pe axa Nord-Sud - bicicliştii ăl iau la mişto. 

Etichete: realitatea

0/8 COMENTARII
andrei
25 mar 14:55
+0
VOTURI
-0
@Automobilistul taxat: Toti platim taxe. Eu, de exemplu, am si masina, si bicicleta. In oras merg cu bicicleta, intre orase, cu masina. Pe banii mei, vreau o infrastructura urbana corecta. Da, platesc si imi convine.
alexa ma
25 mar 10:40
+0
VOTURI
-0
automobilistu taxat are dreptate intr-o anumita masura, insa uita ca toti platim impozite si taxe, nu numai soferii...si presupun ca in momentul in care se va vota o lege a biciclistului, se va taxa si aceasta activitate
Bikelover.ro
25 mar 02:16
+0
VOTURI
-0
@Automobilistu taxat: tot voi platiti si purificarea aerului in totalitate sau spitalizarea celor care mor din cauza poluarii? Vezi ca ciclul e mai larg decat calatoria intre doua benzinarii.

Si nu uita: un biciclist in plus poate inseamna o masina in minus.
Automobilistu Taxat
24 mar 13:43
+0
VOTURI
-0
Biciclistii sa-si faca piste pe carosabil atunci cand isi vor plati carosabilul din banii lor. Exista impozit pe autoturisme, iar jumatate din pretul carburantului sunt taxe: de drum, accize, TVA etc. Toate strazile ( inclusiv trotuarele) sunt intretinute si asfaltate din banii soferilor. Biciclistii vor numai la gratis. Sa puna mana sa-si faca, pe banii lor, sa vedem daca le convine.
iulia
24 mar 09:02
+0
VOTURI
-0
http://infoinsider.ro/2012/07/27/capcane-merg-pe-gard-de-drum-ma-tin/
costea
24 mar 00:00
+0
VOTURI
-0
dar in vest pistele ptr. biciclisti sunt pe trotuar ,dar e adevarat ca acestea sunt mai late la ei. dar la noi daca nu avem vizionari avem strazi si trotuare inguste ca si mintea celor care trebuiau sa se gandeasca in viitor.
Nume*
23 mar 17:09
+0
VOTURI
-0
NUMAI INPREUNA VOM FI PUTERNICI
Vrem piste
23 mar 16:48
+0
VOTURI
-0
Un numar destul de mare. Bravo. Incepem sa avem sperante.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h