B1 TV, amendat cu 50.000 de lei pentru afirmațiile făcute de Radu BanciuPostul B1 TV a fost amendat, joi, de CNA, pentru comentarii făcute de Radu Banciu la adresa comunității maghiare din România.

B1 TV, amendat cu 50.000 de lei pentru afirmatiile facute de Radu Banciu
B1 TV, amendat cu 50.000 de lei pentru afirmațiile făcute de Radu Banciu
Foto: evzmonden.ro

Este vorba despre editii ale emisiunii difuzate in perioada tentativei de atentat din Targu Secuiesc si a manifestatiilor de sprijin ce au avut loc atunci in comunitatea maghiara, informează hotnews.ro.

Reamintim ca, in data de 1 decembrie 2015, de Ziua nationala, procurorii DIICOT au anuntat retinerea unui "membru marcant al extensiei in Romania" a structurii nationalist-extremiste "Miscarea de Tineret 64 de Comitate" - HVIM din Ungaria, acuzat ca intentiona sa detoneze in public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localitatii Targu Secuiesc din judetul Covasna.

Prezent la sedinta de joi a CNA, Radu Banciu si-a reluat toate comentariile referitoare la comunitatea maghiara pe care in emisiunile respective o calificase drept "dusman". El afirmase, atunci, ca "maghiarul este razbunator din fasa", ca toti ungurii ar fi "dusmanii romanimii" si ca "maghiarul este extremist in totalitatea lui".

In sedinta de azi, el a reluat multe dintre afirmatiile facute in emisiune i-a si acuzat pe unii membri CNA, care aveau opinii contrare sau care ii cereau sa inceteze acest discurs in fata CNA, ca "nu inteleg nimic".

Radu Herjeu, membru CNA: "Mai rar, in 26 de ani de televiziune, am auzit pe post un discurs mai xenofob. (...) Am crezut ca face un rol la televizor. Unii sar calul la televizor deși în viața de zi cu zi sunt oameni rezonabili. Prezenta lui (Radu Banciu - n.red.) aici mi-a aratat ca nu este cazul".

Membrii CNA au amendat postul pentru incalcarea prevederilor din Legea Audiovizuala si Codul Audiovizual ce interzic xenofobia incitarea la ura pe criterii de rasa, nationalitate etc.

Etichete: B1 TV, CNA, Radu Banciu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE