BACALAUREAT 2014: Un singur elev, eliminat din examen în Bucureşti, la proba orală de limba românăUn elev din Capitală a fost eliminat din bacalaureat la proba orală de limba română, după ce a fost prins având la el un telefon mobil, şi nu va mai putea da examenul în următoarele două sesiuni. 

BACALAUREAT 2014: Un singur elev, eliminat din examen in Bucuresti, la proba orala de limba romana (Foto mhalert.ro)
BACALAUREAT 2014: Un singur elev, eliminat din examen în Bucureşti, la proba orală de limba română (Foto mhalert.ro)

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) au precizat, pentru MEDIAFAX, că acesta este singurul caz de candidat eliminat în Capitală la proba orală de limba română din această sesiune.

Potrivit metodologiei de organizare a bacalaureatului, se interzice candidaţilor să intre în sală cu orice fel de lucrări - manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. - care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Nerespectarea acestei dispoziţii duce la eliminarea din examen a candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi eliminaţi din examen, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. "Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de
bacalaureat. (...) Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Aceştia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune dupa cea în timpul căreia au fost eliminaţi", mai prevede metodologia.

Proba orală de limba română - la care s-au înscris, la nivel naţional, 131.254 de absolvenţi, dintre care 1.413 din promoţiile anterioare - a fost susţinută marţi, miercuri şi joi.

În perioada 16-20 iunie, 121.446 de absolvenţi vor susţine proba de evaluare a competenţelor digitale. Dintre aceştia, 119.757 au absolvit liceul în acest an, iar 1.689 sunt din promoţiile anterioare.

Probele orale vor continua în perioada 23-27 iunie cu testarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Conform datelor Ministerului Educaţiei, 123.689 de absolvenţi sunt aşteptaţi să susţină proba, dintre care 122.072 din promoţia curentă şi 1.617 din promoţiile anterioare. Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la proba de limba engleză, respectiv 107.194, alţi 14.198 la limba franceză, 1.087 la limba germană, 139 la limba rusă, 682 la limba spaniolă, 20 la limba portugheză, 357 la limba italiană, un candidat la limba ebraică, nouă la limba japoneză şi alţi doi la limba turcă.

Probele scrise ale primei sesiuni a examenului de bacalaureat vor începe luni 30 iunie, cu limba şi literatura română şi vor continua pe 1 iulie cu proba la limba şi literatura maternă, pe 2 iulie cu proba obligatorie a profilului şi pe 4 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele de la probele scrise vor fi afişate în 7 iulie, până în ora 12.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţii, între orele 12.00 şi 16.00.

Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 8-10 iulie, iar în 11 iulie vor fi afişate rezultatele finale ale primei sesiuni a bacalaureatului.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea; au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probele orale.

Etichete: bac 2014, bacalaureat 2014, elev, telefon mobil

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE